Site Rengi

DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

CHP’lilerden Ziraat Odasına Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyeleri, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’i makamında ziyaret etti. 
Tepebaşı Belediyesi CHP meclis üyeleri Hasan Tutucu, Mukaddes Yılmaz, Jale Nur Süllü, Nazan Erşahin ve Zeynep Çetin; Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Başkan Şen ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Tepebaşı Belediyesi CHP meclis üyeleri adına açıklama yapan Hasan Tutucu, "Tepebaşı Belediyesi meclis üyeleri olarak Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’i ziyarete geldik. Kendisi daha önce kömürlü termik santral ile ilgili komisyonda Eskişehir halkını ve güzelliğini düşündüğü için hayır demişti. Hüseyin Şen ile hem kendisine teşekkür etmek hem de güzelim Eskişehir’in kömürlü termik santral ile kirletilmemesi adına fikir alışverişi yapmak için bir araya geldik. Bizleri kabul ettiği için oda yönetimine ve başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Meclis üyesi Jale Nur Süllü ise, "Bizler bu konunun siyasi olmaktan çok ülkemizin ve şehrimizin geleceği ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Özellikle şehrimizde yaşayan çocuklarımızın geleceği için bu konuda son derece hassasız. Kömürlü termik santral konusunda hassasiyet gösteren herkese de teşekkür ediyoruz. Eskişehir’e bu kömürlü termik santralin yapılmayacağına yürekten inanıyoruz. Eskişehirliler bu konuda son derece kararlılar" ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen de konunun siyaset dışında olması gerektiğini belirterek, "Bu konuyu siyasileştirmeden gerçekleri masaya yatırmamız lazım. Birinci planda ülke menfaati olmalı. Kısa vadede bir yere varmamız mümkün değil. Dileğimiz Eskişehir’e kömürlü termik santralin yapılmaması. Bu kömürlü termik santral konusu bilimsel olarak hiçbir zaman masaya yatırılmadı. Kömürlü termik santrallerin ömrü 25-30 yıldır. Biz sadece meselenin toprak kısmındayız. Kömürlü termik santralin kurulacağı alan Türkiye’de ender tarım arazilerinden biridir, Eskişehir’in de en kıymetli yeridir. Benim değerlendirmem sadece tarımdır. Tarımda burası Eskişehir’in birinci Türkiye’nin ise sayılı alanlarından birisidir" diye konuştu. Ziyaret çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.