Site Rengi

DOLAR 32,5575
EURO 34,8784
ALTIN 2.436,85
BIST 9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Çizmelioğlu’ndan ‘Baksan Sanayi Sitesi’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Baksan Sanayi Sitesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Çizmelioğlu, Baksan Sanayi Sitesi'nde yaptığı açıklamada Tepebaşı Belediye Meclisi'nde Baksan Sanayi Sitesi ile ilgili AK Parti grubunun meclise bir soru ömergesi verdiğini belirtti. Önergenin detaylarını da açıklayan Çizmelioğlu:
"Baksan Sanayi Sitesi, uzun yıllardan beri, belediye hizmetleri bakımından, yeterli hizmeti maalesef alamıyor.
Çeşitli defalar yerinde yaptığımız incelemelerde, Baksan Sanayi Sitesi sokaklarının, caddelerinin, oldukça bakımsız durumda olduğunu gözlemledik. Yazın tozdan, yağmurlu havalarda ve kış aylarında ise, çamurdan geçilmeyen bir haldedir. Gerek imalat atıkları, gerekse dışarıdan getirilerek bölgeye bırakılan inşaat atıkları, molozlar ve çöpler sebebiyle, şehrimize yakışmayan bir şekildedir, virane gibi görünmektedir ve mezbelelik görüntüsü vermektedir. Bu bölge giderek bir “çöküntü bölgesi” olmaktadır." sözlerine yer verdi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Değerli basın mensupları ve değerli hemşehrilerimiz;
Sözlerime başlarken, sizleri ve değerli izleyicilerimizi, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
 
Tepebaşı Belediye Meclisinin 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü yapılan oturumunda, AK Parti Grubumuz tarafından, Baksan Sanayi Sitesi konusunda bir soru önergesi verildi.
Soru önergesine konu olan Baksan Sanayi Sitesi, uzun yıllardan beri, belediye hizmetleri bakımından, yeterli hizmeti maalesef alamıyor.
Çeşitli defalar yerinde yaptığımız incelemelerde, Baksan Sanayi Sitesi sokaklarının, caddelerinin, oldukça bakımsız durumda olduğunu gözlemledik. Yazın tozdan, yağmurlu havalarda ve kış aylarında ise, çamurdan geçilmeyen bir haldedir. Gerek imalat atıkları, gerekse dışarıdan getirilerek bölgeye bırakılan inşaat atıkları, molozlar ve çöpler sebebiyle, şehrimize yakışmayan bir şekildedir, virane gibi görünmektedir ve mezbelelik görüntüsü vermektedir. Bu bölge giderek bir “çöküntü bölgesi” olmaktadır.
Buradaki esnaf ve çalışanlar, yerel yönetimlerden yeterli hizmeti alamadıkları için, adetâ “dert küpü” olmuşlardır.
Buradaki vatandaşlarımız, bu gün halâ daha yeterli kanalizasyon sistemine sahip değillerdir. Bu sebeple de atık sularını,  halâ daha, vidanjör aracılığı ile tahliye edebilmektedirler.

2019 yılındayız ve gelişen Türkiye’de diğer alanlarda olduğu gibi, yerel hizmetler bakımından da hizmetlerin en iyisini, en kalitelisini vatandaşlarımıza sunmak zorundayız. Bu zorunluluk, Tepebaşı Belediyesi’ni yönetenler için de geçerlidir ve bütün Eskişehir’i yöneten belediyeler için de geçerlidir.
 
Ancak, geçen gün yapılan meclis oturumunda, Sayın Başkan Ahmet Ataç, kendisinin 1999 yılında seçildiğini ve 2009 yılından itibaren de kesintisiz olarak 10 yıldan beri, Tepebaşı Belediye Başkanı olduğunu, unutmuş olsa gerek ki “geçmişte 5 yıl da sizin partinize mensup bir başkan vardı, o zaman da bu sorun vardı” benzerinde bir ifadeyle, talihsiz bir beyanda bulunarak, sorumluluktan kaçmaya çalışıyor. Hayır, Sayın Ataç, sorumluluktan kaçamazsınız. Artık bu duruma bir son vermek ve bir çözüm üretmek zorundasınız.
Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı olarak, buradaki çöplerin temizlenmesi, atıkların bertarâfı, bu bölgede çalışan ve üreten iş insanlarımızın, belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi adına, yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız.
Ayrıca, konuya kalıcı bir çözüm getirilmesi açısından, Tepebaşı Belediyesi tarafından, Baksan Sanayi Sitesi esnaflarıyla görüşülerek, onların da rızasının ve onayının olacağı, bu bölgenin, çöküntü bölgesi olmasını ortadan kaldıracak, yeni ve modern bir görünüme kavuşturacak şekilde, kentsel dönüşüm veya imar planı düzenlemesi yapılması gereklidir. Bu konunun da takipçisi olacağız.
 
Biliniz ki, bu ve diğer sorunlara çözüm getirilmeden, gerçek anlamda belediyecilik yapılamaz ve “HAYAT Tepebaşında” sözü, boş bir slogan olmaktan öteye geçemez."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.