Site Rengi

DOLAR 32,5998
EURO 34,8045
ALTIN 2.495,11
BIST 9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

‘Çocuk Susar Sen Susma’ Yürüyüşü

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de çocuğa yönelik şiddet ve istismara dikkat çekmek isteyen bir grup, şehir merkezinde farkındalık oluşturmak adına ‘Çocuk Susar Sen Susma’ konvoyu düzenledi.  
Eskişehir Peugeut Team önderliğinde düzenlenen programda ilk olarak şehir merkezinde araç konvoyu düzenlendi. Kentin işlek noktalarından kornalar eşliğinde geçen grup, ardından Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra bazı yerel otomobil grupları üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, çocuk istismarına ve çocuğa karşı şiddete dikkat çekildi. Burada çocuklu ailelere balon dağıtan grup, ellerindeki pankartlarla da ‘Çocuk susar, sen susma’ mesajı verdi.
 

“Artık karşılarında Türk toplumu bulacaklar”
 Burada açıklamalarda bulunan Başkan Ataç, çocukların en kıymetli varlıklar olduğunu belirtti. Başkan Ataç, “Çocuklarımıza uzanan eller kırılsın. Çünkü bu ülkede çocuklarımız her ailenin en değerli varlığıdır. Niyeti bile kimsenin aklından geçmesin. Bundan sonra karşılarında yöneticileri değil ama Türk toplumunu bulacaklar. Şu anda çok genç arkadaşlarımız var bu grupta. Ailelerimiz de yavaş yavaş bu gruplara katılmaya başlayacaklar. Çünkü o değerler bizim en önemli değerlerimiz. 2016 yılında açılan dava sayısı 16 bin. 2018’de 22 bine çıkıyor. Belki bunlar tespit edilebilenler. Edilemeyenlerin sayısı ne kadar bilmiyoruz. Onun için kimse susmasın. Çocuk da susmasın. Büyükler de susmasın. Bunun en kısa zamanda hükumet tarafından önlemlerinin alınması lazım” dedi.
 

"Çocuğun olduğu her alanda öncelik çocuğun yararıdır"
Grup adına konuşan Gülşen Civan ise, toplumda git gide kaygıların arttığını bildirdi. Civan konuşmasında şunlara değindi:
“Kaygılarımızın arttığı konulardan biri hiç kuşkusuz çocuk istismarıdır. Çocuk istismarı; çocuktan sorumlu kişiler, yakın çevre, yabancı ya da kurumlar tarafından gerçekleştirilen ve çocuğun gelişimini olumsuz olarak etkileyen fiziksel, duygusal ve cinsel davranışlardır. Bu tanıma göre çocuğun olay ya da durumu istismar şiddet olarak algılamaması veya yetişkinlerin istismar olarak kabul etmemesi yapılan davranışı istismar olmaktan çıkarmaz. Çocuk istismarı olarak tanımlanan bu davranışların mutlaka çocuk tarafından algılanması veya yetişkin tarafından bilinçli olarak yapılması şart değildir. Çocuğun olduğu her alanda öncelik çocuğun yararıdır. Hedef çocuk istismarının önlenmesi olmalıdır. Bu nedenle çocuk istismarının hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Toplumun tamamı ve çocuklar çocuk istismarına karşı bilinçlendirilmeli ve çocukla çalışan kurumların denetimi son derece sıkı bir şekilde gerçekleştirilmelidir.”
 Grup burada bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.