Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Çocuklar ESPARK’ta geleceğe hazırlanıyor

15.08.2019
A+
A-

ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Espark AVM’nin, geleceğin meslekleri olan üç boyutlu tasarım, kodlama ve robotik okur yazarlık becerileri üzerine BGA ile iş birliği yaparak hayata geçirdikleri “Bilişim Çocukları Akademisi” projesi bin çocuğa ulaştı. Eğitim alan çocuklar hünerlerini güncel hayatta karşılaşılabilecek durumlara katkı sağlamak için sergiledi. 
Espark AVM'nin içerisinde hazırlanan özel bir alanda 1 yıl boyunca ücretsiz olarak verilen eğitimde mutlu sona gelindi. 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenen yarışmada çocuklar aldıkları eğitimler ile ortaya çıkardıkları projeleri gururla sergilediler. Günlük hayatta yaşanılabilecek durumlara katkı sağlayacakları yarışmaya ilkokul seviyesinden 18, ortaokul – lise seviyesinden ise 2’şerli gruplar halinde 19 takım katılım gösterdi. Toplam 56 çocuğun proje ürettiği yarışmanın sonuçları 28 Nisan günü Espark AVM’de düzenlenecek olan Kodbilir Festivali'nde açıklanacak. 1. gelen takıma Cenevre’de bulunan Avrupa Nukleer Araştırma Merkezi CERN gezisi hediye edilecek. 

"Ürettikleri projeleri sundular" 
Bilişim ve teknoloji alanında gençleri eğitmenin gerekliliğinden yola çıkarak Bilişim Garaj Akademisi’yle buluşan Espark AVM, geleceğin yazılımcılarına 1 sene boyunca ücretsiz eğitim sundu. “Bilişim Çocukları Akademisi” ile farkındalık oluşturmak, şehrin ve insanın gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyerek bin çocuğa ulaştı. Yarışmada ilkokul öğrencileri online ortamda hazırladıkları, ortaokul – lise seviyesi ise robotik malzemelerle ortaya çıkardıkları projelerini sundular. Yaklaşık 2 buçuk saat süren yarışmada yıl boyunca eğitimlerde edindikleri bilgileri kullandılar. Çocuklar yarışma sonunda ürettikleri projeleri sundular. 

"Tüm projeler harika" 
Çocukların güncel hayattaki konulara farklı bir bakış açısı ile yaklaştığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Espark AVM Müdürü Berkay Damgacı, “Yaklaşık bir yıl önce BGA ile başlattığımız, çocuklarımıza kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik okur – yazarlık eğitimlerinde bin çocuğa ulaştık ve şimdi çocuklarımızın ürettikleri projeler ile haklı bir gurur yaşadık. Tüm projeler harika. Jüri tarafından en çok beğenilen projeye imza atan takım ile CERN gezisi gerçekleştireceğiz. Bu gezi ile geleceğimiz olan çocuklarımızın ufkunu genişletmek ve onlara bu yolda ufak bir ışık tutmak istiyoruz. Ülkemizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimlerine destek vermek, onların geleceğine yatırım yapmak bizi mutlu ediyor” dedi. 

"Ses düzeneği yaparken zorlandık" 
Yarışmanın sonucu 28 Nisan’da düzenlenecek “Kodbilir” Festivali'nde açıklanacakken, katılım gösteren öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Aldıkları eğitimler ile gündelik hayatta karşılaşılan bir çok soruna çözüm üreten minikler, özellikle de trafik sorunları üzerine yoğunlaştı. Ahmet Efe Rihanoğlu ve Burak Rihanoğlu, cep telefonuna adapte olan yayalar için geliştirdikleri sistemi anlatarak, "Projemiz trafik kazalarını önlemek. Burada araçlar için yeşil ışık yanmış ama buradaki adam müzik dinlerken telefonuyla yere baktığı için durumdan haberdar değil. Biz burada yerlere kırmızı ışık döşedik. Telefonla ilgilendiği esnada yere bakıyorsa ilgisini o ışık çekecek. Araçta da ışık yanıyor ve birtakım sesler çıkıyor. Böylece ilgisini çekiyor ve oraya doğru bakmaya başlıyor. Yayalar karşıdan karşıya geçerken sağına ve soluna bakmıyor. Türkiye’de trafik büyük bir sorun. Araba için ses düzeneği yaparken zorlandık ama yardım alarak hallettik. Kodlar yazdık ve bir tuşa bastığımız zaman arabanın sesi ve ışığı yanıyor" dediler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.