Site Rengi

DOLAR 32,5771
EURO 34,7943
ALTIN 2.511,15
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Çocuklar Hayvan Sevgisini Resmetti

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ilkokul 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Hayvan Sevgisi” temalı resim yarışmasının 7.’si gerçekleştirildi.

29 okuldan 211 öğrencinin eserleri ile katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün “Hayvanları Koruyalım, Sevgimizi Çoğaltalım” sloganı ile düzenlediği resim yarışmasının ödül töreni, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde yapıldı.

Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Hayvan Hakları Federasyonu adına Ayten Tutkun’un yanı sıra çok sayıda öğrenci, veli ve eğitimci katıldı.

Özel Etkin Koleji öğrencilerinin dans gösterisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, “Hayvan Sevgisi konulu resim yarışmamızın 7.’sini bu sene yapıyoruz. 29 okuldan 211 eser katıldı. Bize yardımcı olan başta öğrenci ve velilerimize, öğrencilerimize ve Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise çocuklara hayvan sevgisi aşılanmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Ataç, “Hayvan sevgisini çocuklarla paylaşmak, onların düşüncelerini bu resimlerle algılamak bize çok yön veriyor. Onların yaptığı bu işlerin ne kadar kıymetli olduğu anlaşılıyor. Onların kendi dünyalarında hayvanları çok özel ve güzel görmeleri bizi sevindiriyor. Örneğin birinci olan çocuğumuzun eserinde köpeğin bir ayağı protezli. Bunu düşünebilecek kadar ileri noktada olan çocuklarımız bizi mutlu etti. Biz Tepebaşı Belediyesi olarak bu mekanda sokak hayvanları için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Maalesef dışardan kamyonlarla köpekleri getirip bölgemize bırakmaları planlarımızı ve çalışmalarımızı aksatıyor. Aşılama ve kısırlaştırma çalışmaları çok önemli, bunu tüm dünya biliyor, bilim biliyor. Hayvanlarımız bizlerle dünyaya geldiler, bizlerle birlikte yaşayacaklar. Bizler kadar mutlu olmaları çok önemli. Destek veren öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Birincilik ödülüne layık görülen Özel Etkin Koleji’nden Arda Uzun’a bisiklet, ikinci olan Şehit Emre Bolat İlkokulu’ndan Fatma Zülal’e fotoğraf makinesi ve üçüncü seçilen Gazi İlkokulu’ndan Lale Nazlı Akın’a cep radyosu ödülleri takdim edildi. Ayrıca 5 öğrenciye mansiyon ve 6 öğrenciye de jüri özel ödülü takdim edilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım sertifikası, İngilizce Seti ve Atatürk'ün Nutuk kitabı hediye edildi.

Resim yarışmasına katkı verenler ve seçici kurulda yer alan üyelere de plaket takdim edildiği tören, yarışmaya katılan öğrencilerin resimlerinden oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.