Site Rengi

DOLAR 32,4481
EURO 34,4526
ALTIN 2.489,25
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
28°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlik Kolları Kongresinde Konuştu

15.08.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Erdoğan, 81 ildeki gençlere selamlarını ileterek, "Buradan milletimizin huzuru, devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan Mehmetçik'lerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, güvenlik korucularımızı selamlıyorum. Buradan mazlum coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın her yerinde kalbi bizimle çarpan genç kardeşlerimizi selamlıyorum." diye konuştu.
""

"Zor olan seçmektir"

"Zor olan seçilmek değil, seçmektir." anlayışıyla seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdiklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Gençlerimize inandığımız, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti, sizinle bu yolda yürüyen AK Parti ve yarınların modern Türkiyesi'ni gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan bir gencin seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın 1,5 milyon civarındaki üye sayısının, diğer partilerin toplam üye sayılarının bile üzerinde olduğuna işaret ederek, "Bunun için diyorum ki AK Parti gençlerin partisidir, AK Parti'yi geleceğe taşıyacak olan gençlerdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, gençlerimizin vizyonlarını, bizim yaşadığımız sıkıntılara maruz kalmadan hayata geçirmeleri için getirdik. İşte bunun için 24 Haziran seçimleri en çok da gençlerin seçimi olacaktır." diye konuştu.
""

"16 yılda üç buçuk kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı çıktı" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerin milletle paylaşılmasıyla siyasette önlerinin açıldığını ve milletin teveccühüyle icraatleri gerçekleştirdiklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gençler, unutmayın İstanbul Ümraniye… Benim belediye başkanlığımdan önce meşhur Ümraniye çöplüğü faciası vardır. Kim vardı? Cumhuriyet Halk Partisi ve o çöplük patlamasında 39 vatandaşımız maalesef öldü. Ama şimdi biz orayı spor tesisleri yaptık. Nereden nereye… CHP pisliktir. CHP çöplüktür. CHP hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu. Benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu o zaman. Hamdolsun geldik, 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik ve artık İstanbul'un bizden sonra su problemi olmadı. İşte icraatteki her başarımız bizi daha büyük projelere, hedeflere yöneltti. Sonuçta da işte bu şekilde 16 yılda üç buçuk kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı çıktı."
""

Kongre öncesi salon önünde bekleyen gençlere hitap etti

Erdoğan, Ankara Spor Salonu önünde de kendisini bekleyen gençlere hitap etti.
""
"Biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz?"

AK Parti iktidarının eserinin olmadığı bir yer bulunmadığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"81 vilayetin 81'inde biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz? Hak ve özgürlükler bizle geldi, benim başörtülü bacılarım, kızlarım, onların elinden üniversiteye gitme hakkını aldınız ama AK Parti ile üniversite kapıları onlara da açıldı mı? Demokrasi diyorlar, özgürlük diyorlar, eğitim özgürlüğü diyorlar, şu anda başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Özgürlük bu. 

Şimdi şurada başı açık, başı örtülü benim kızlarım bir arada oluyor mu? Ne oldu yıkıldı mı, bu ülke yıkıldı mı? Bunlar kardeş, kardeş. Biz kardeşi kardeşle barıştırdık. Şu anda işte bizim özellikle de AK Parti Gençlik Kollarının çatısı altındaki renk bu, tablo bu, ayrımcılık yok ama onlar ayırdılar, onlar böldüler, biz bütünleştirdik, farkımız bu."  

Bursalı gençlerin "Bursa seninle gurur duyuyor" şeklindeki tezahüratlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa, biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Bursa'yla nasıl gurur duymayız? Bursa bizim tarihi başkentimiz!" karşılığını verdi.

"Milletin huzuruna kastedenlere buraları zindan ederiz"

Rabia işareti yaparak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ifadelerini gençlerle tekrarlayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Biz 81 milyon tek milletiz, niye? Bizi yaradan Allah öyle emrediyor da onun için. Bizde ayrımcılık yok dedik ya Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, 81 milyon tek millet. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik ama bakıyorsun birileri ülkemizde bölücülük yaptı ve bunlar bir de parti kurarak tehditlerle maalesef benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler, çukurlar açtılar. Güneydoğu Anadolu'yu maalesef adeta atık su kanalları gibi böldüler, parçaladılar. Onlara gereken dersi verdik mi? Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler'de. Ne dedim, 'inlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz, zindan."

Tek bayrak vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim şu güzel bayrağımıza eş bayrak tanımıyoruz. Rengi şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Her şehit bir yıldızdır. Üç, tek vatan. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanımızı bölemeyecekler, böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Çok meraklı olanlar varsa Pensilvanya'ya buyursunlar gitsinler, Pensilvanya. Yol paralarını da veririz, gitsinler, zira onlara bu topraklarda yer yok, işte onun için yakaladığımızı içeri atıyoruz, atacağız. Niye? Bu milleti böldüler, bu milleti parçaladılar. Gençlerimizi birbirine düşürdüler, annesinden, babasından ayırdılar. O bakımdan bunlara gereken dersi sonuna kadar vereceğiz. Öyleyse bu Rabia'mızı gerçekleştirmek için ne yapacağız? Gençler, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz yok. Birbirimizi akraba, makam, mevki, bundan dolayı sevmeyeceğiz, birbirimizi Allah için seveceğiz."  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.