Site Rengi

DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Cumhurbaşkanı Kararları Resmî Gazete’de: Anadolu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne Rektör Atandı

15.08.2019
A+
A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 üniversiteye rektör ataması yaptı. Buna göre, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Çalış, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Diler, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Niyazi Can, Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersan Aslan, Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Babür Özçelik, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Vural Kavuncu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Samsun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tarsus Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Aydın, Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu atandı.

Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Kanunun 13. ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2., 3. ve 7. maddeleri gereğince yaptı.

Anadolu Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr.Şafak Ertan Çomaklı kimdir?

Şafak Ertan Çomaklı, 05 Kasım 1975 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi.  İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2004 yılında doktorasını tamamladı. Ayni yıl Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. 2005 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Yrd.Doç olarak atandı. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi doçenti oldu. Şafak Ertan Çomaklı, daha önce Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nin müdürlük görevini üstlenmekteydi.

Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Polis Akademisi Başkan Yardımcısıyken FETÖ ile ilgili belgeleri ve mücadelesiyle biliniyor. Koza-İpek davası için çarpıcı açıklamalar yapmış, FETÖ bağlantılı yapımcı şirketler aracılığı ile 300 milyonluk 'vurgun' yapıldığını iddia etmişti. İşte Çomaklı'nın hikayesi….

Yıl 2016‘da Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı ikenarbe komisyonunda FETÖ'nün gizli belgelerine ait belgeler sunan Çomaklı, o tarihte FETÖ'nün vazgeçmeyeceğini ve mali alanda bir darbe girişiminde bulunabileceği öngörüsünde bulunmuş. Çomaklı o dönem örgütün gizli işlerinin kayıtlı olduğu, 1989-1992 yıllarına ait çok önemli ve unutulmuş belgelere ulaşıldığını açıklamıştı. Çomaklı, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nun ilk dinlediği isimlerden..

Mali darbe girişimi uyarısı

Çomaklı Ekim 2016'da sunduğu belgelerle beraber ''Aynı eleman yetiştirmedeki gibi, bunların mali boyutunun da örgütsel yapıda olduğunu gördük. Mali olarak Escobar'ın mali yapısı var. Kuyruğu dik geziyordu çünkü. 17-25 Aralık sonrası darbe yemiş örgüt gibi gezmiyordu. O nedenle 15 Temmuz'a hazırlıklı geldiler. O belge bu örgütün unuttuğu, kendi kendini bitirdiği belgeydi. Askeri alan belliydi. Mülki alandan, yargı alanından, emniyet alanından darbeyi vurdular. Bir alan kaldı: Mali alanımız, özel sektör yada kamu sektörü olsun. Bir öngörü olarak söylüyorum, mali alan bizim bürokratik vesayetteki gidebileceğimiz yeri gösteriyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Bunlar vazgeçmeyecekler. Yetiştirdikleri elemanlar da aramızda. İnşallah komisyon olarak sizi de aldatmazlar ve isimleri de görürsünüz'' demişti.

'İkinci Fetullah Gülen'i görebilirsiniz'

Çomaklı, komisyonun bu önemli belgeleri resmi yazışmayla Polis Akademisi'nden talep edebileceklerini belirtmiş, "Hatta o belgelerde gizli ikinci Fethullah Gülen'in de kim olduğunu görebilirsiniz" demişti.. Çomaklı, FETÖ'nün yabancı devlet desteği aldığını de ifade ederek, "Bu örgütün dış destekli olduğunu somut olarak ifade edeyim: İç savaşın olduğu ülkelerde okullar açtılar. Karşılıklı gruplar çatışırken, okullarına mermi bile isabet etmiyordu. O ülkelere yabancı devlet desteği almadan okul açabilir misiniz?" diye konuşmuştu.

'Meslekten çıkarılan' Rektör uyarısı

Çomaklı, belgelerde ismi geçen kişilerden, isim vermeden örnek göstermişti. Örgütün işlemi gerçekleştirdikten sonra belgeleri yok ettiğini belirten Çomaklı, "Bulduğumuz belgelerde çok isim var. Mesela, DGM'de bir dosyayı zaman aşımına uğratmışlar ve o belge olmadan dosya kapanmış. Örgüt temel olarak siyasette değil bürokratik kanatta olduğu için her şeyi bilmiş. Bulduğumuz belgelerdeki bir isim, ayrımcılıktan meslekten çıkarılmasına rağmen örgütün himayesiyle rektör oldu. Devlet uyarıyor; siyasilere verin diye ama bilgi yok diyor. Polis Akademisi'ndeki ilk yapılanmalarında özel sınıflar açıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. 

'Yakmayı unuttukları bir yerden…'  

Çomaklı ''Bu örgütün bir kere yapılanması 1980’lere gidiyor. Bu, bürokratik vesayet dediğimiz olayın en önemli özelliği otonom yapı. Kendisini tek yetişmiş teknik eleman görmesi ve kendisinin yerine de başka elemanların yerleştirilmemesi ve bu gücünü de 5 unsurdan alıyor; askeriye, hariciye, mülkiye, adliye ve maliye. Devlet her zaman kayıtları mutlaka bir yerde saklıyor ve bunların unuttukları bir yer vardı ve biz o bir yerden bunları aldık. O da bir arkadaşımızın zekice bir talebiyle ortaya çıktı, yani özetle söylersek belgeleri mahzenden çıkardık, depodan, unuttukları bir yerden, her yerde yakmışlardı'' demişti. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu kimdir?

Prof. Dr. Döğeroğlu, 1985 lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1988 ve 1993 yıllarında ise yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliğinde tamamlamıştır. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. 2003'de Doçent, 2008'de ise Profesör unvanını almıştır. 2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Şubat 2010 tarihinden bu yana ise Mühendislik Fakültesinde Dekanlık görevini yürütmektedir. 2012-2014 yılları arasında Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi'nin (GEDC) Yürütme Kurulu Üyesi- Sekreter Saymanı olarak görev yapmıştır. Halen Mühendislik Dekanları Konseyi'nin (MDK) Genel Sekreteri ve Avrupa Mühendislik Derneğinin (SEFI), Yönetim Kurulu Üyesidir.

Nebati ve Dinçbaş Bakan yardımcısı olarak atandı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılıklarına Nureddin Nebati ve Osman Dinçbaş atandı.

ÖSYM Başkanlığına Aygün atandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Halis Aygün atandı.

ÖSYM Başkanlığına atama yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince, ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Halis Aygün atandı.

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar’da doğdu. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

2019, "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" ilan edildi

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.