Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Cumhurbaşkanı’na Suikast Girişimi Davasında Flaş Gelişme!

15.08.2019
A+
A-

Hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris ilçesinde suikast girişiminde bulunmak isteyen tim içerisinde bulunduğun iddia edilen firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin İzmir'den Eskişehir'e gelmesini sağlayan şahıs, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de ikamet ettiği evinde 18 Temmuz günü oturduğu esnada uzaktan akrabası olan gelen Burkay Karatpe'yi sakladığı ve 20 Temmuz günü Burkay Karatepe'nin isteği üzerine Eskişehir'e getirdiği iddiası ile hakkında 'terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak' suçundan yargılanan Mehmet Fil'in davasında karar verildi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Fil ile avukatı hazır bulundu.
Sanık Mehmet Fil, uzaktan akrabası olan Burkay Karatepe'nin darbe girişimi olaya katıldığını bilmediğini ifade ederek, "Benden kendisini Eskişehir'e götürmemi istedi. Ben 'neden' diye sorduğumda ise 'seni ilgilendiren bir durum yok' dedi. Bir sıkıntının olduğunu düşünmemiştim. Kendisini Eskişehir'e bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Firari olduğunu öğrendiğimde bildiğim her şeyi devlet mercilerine bildirdim. Ben suçsuzum. Tahliye ve beraatimi istiyorum" açıklamalarında bulundu.
Mahkeme heyeti sanık Mehmet Fil'i 'terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırıdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.