Site Rengi

DOLAR 32,5697
EURO 34,9628
ALTIN 2.425,41
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

DAK Ekibi Destekçilerini Bekliyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de 60 kişilik gönüllü ekibiyle arama kurtarma faaliyetlerine katılan Dorlion Arama Kurtarma Derneği (DAK), açtığı stantlarla yeni destekçilerini bekliyor. 
2014 yılında ‘Her cana bir nefes’ sloganıyla yola çıkan Dorlion Arama Kurtarma Derneği, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra açtığı stantlar ile de şehrin önemli bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor. Tamamını gönüllülerin oluşturduğu 60 üyelik ekip, son olarak bir alışveriş merkezinde stant açtı. Açılan stantta derneğin çalışmaları ve dernek hakkında bilgiler veren DAK Başkan Yardımcısı Ümit Avcı, vatandaşların ve sponsorların desteklerini beklediklerini ifade etti. Çoğu zaman gönüllülükten öte bir durumda faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Avcı, “Örneğin arama kurtarma çalışmalarına gittiğimiz aracımızı kendi imkanlarımızla aldık. Derneğimizin üyelerinin aidatlarından toplanan parayla alındı” dedi. 
“Gönüllülükten öte biz aşırı gönüllü bir derneğiz” 
Açılan stantta sergilenen arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanları zaman zaman kendi imkanlarıyla aldıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Avcı, “2014 yılında her cana bir nefes olmak için kurulmuş 60 üyeli bir derneğiz. Hepimiz gönüllüyüz. Bir farkındalık oluşturmak için de burada motosikletli arkadaşlarımızla beraber bir stant açtık. Bu stanta da arkadaşların ve sponsorların katkılarını bekliyoruz. Ekipmanlarımızı sponsorlarımızın desteği vasıtasıyla temin etmeye çabalıyoruz. Kendi imkanlarımızla aldığımız malzemelerimiz de var. Örneğin arama kurtarma çalışmalarına gittiğimiz aracımızı kendi imkanlarımızla aldık. Derneğimizin üyelerinin aidatlarından toplanan parayla alındı. Bize herhangi bir maddi yardım gelmiyor. Kendi aidatlarımızla geçinen bir derneğiz. Gönüllülükten öte biz aşırı gönüllü bir derneğiz ama biz seviyoruz bu işi” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.