Site Rengi

DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Demiryol-İş Sendikası’ndan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürüne Tepki: ‘Yaptığı Hakaretler Yakışmamıştır’

Demiryol-İş Sendikası’ndan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürüne Tepki: ‘Yaptığı Hakaretler Yakışmamıştır’
13.04.2020
A+
A-

Geçtiğimiz cuma günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’na bağlı Otobüs Şube Müdürlüğünce, belediye garajında otobüs şoförlerinin ‘toplantı var’ diye çağrılarak toplanması istenmiş, toplanma gerçekleştiğinde ise bir otobüs şoförüne önce Otobüs Şube Müdürü Aytaç Özkan’ın, daha sonra da tüm otobüs şoförü personelinin ağır hakaret ve ‘ana-avrat’ küfür ettiği iddia edildi. Söz konusu iddia ile ilgili Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal açıklamalarda bulundu. “Ulaştırma şube müdürünün yaptığı bu hakaretler yakışmamıştır” diyen şube başkanı Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz cuma günü yani 10 Nisan 2020 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’na bağlı Otobüs Şube Müdürlüğünce ‘toplantı var’ diyerek saat 17:20’de tüm çalışanların terminal yanındaki müdüriyetin de bulunduğu belediye garajında toplanması istenmiştir. Bu toplantı esnasında COVİD-19 nedeniyle çalışanlara yönelik alınması gereken sağlık önlemlerinin alınmaması nedeniyle daha önceden yapılan bir eleştiri sebebiyle, şüphe arz ettiği çalışan şoför personele yönelik, ağır sözler sarf etmesi ve ayrıca bu kişiye karşı provoke edici eleştirici ve kışkırtıcı sözler söyleyerek linç aşamasına getirerek tahrik etmiştir.

Sendikamız üyesi çalışan şöföre, diğer çalışanlar tarafından da “ana avrat” küfür ve hakaret ettirilmiştir. Söz konusu ayıplı eylemi şiddetle kınıyoruz ve takipçisi olacağız. Bu onur kırıcı, çalışanları rencide edici, insanların toplum önünde şeref ve haysiyetini küçük küçük düşürücü bu eylem; bir müdür, bir idareciden öte, insani olamayan, medeni bir kişiye yakışmayacak insanlık dışı bir eylemdir. Daha önce de defalarca, bu tür söz ve eylemleri yapmış olan Aytaç Özkan’ın bu yaptıklarından dolayı çalışanların ve sendikanın defalarca yazılı ve sözlü uyarı ve şikayetlerine rağmen işlem yapılmamıştır. Bu nedenle kendisi hâl ve tavırlarını düzeltmemiştir. Aksine baskı, mobbing ve hakaretvâri tavırlarına devam etmiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi camiasına ve hizmetlilerine yakışmayan bu kişi, çalışanlarına meslek ve sorumlulukları harici görevlerini yapan, kanunsuz ve iş güvenliğine aykırı çalışma yöntemlerini uygulayan ve son haddede kişilerin namus ve haysiyetine karşı kabul edilemeyecek eylemi ile işi çığırından çıkaran müdüre, Büyükşehir  Belediyesi vizyonu ile uyuşmayan bu olaya karşı, gerekeni layığıyla yapması konusunda toplum ve sendikamız beklenti ve takip içindedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.