Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Devlet Konservatuvarından ‘Yalnız Kadın’ prömiyeri

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’nün sahnelediği, İtalyan oyun yazarları Franca Rame ve Dario Fo’nun tek kişilik kadın oyunlarından biri olan “Yalnız Kadın” 1 Şubat Perşembe günü Ergin Orbey Uygulama Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. 
Yönetmenliğini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sekmen’in, yönetmen yardımcılığını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Fatma Kandemir’in üstlendiği oyunda “Yalnız Kadın” Maria’yı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Pınar Arık Ateş canlandırıyor. Psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan bir kadının yaşamından kesitler sunan oyun komedi ve trajediyi bir arada bulunduruyor. Oyun aynı zamanda hikâye anlatıcılığı türünün de örneklerinden biri. Nisan 2016’da kurulmuş olan “Meddah Atölyesi” ilk gösterisi olan “Antigone’nin Hikâyesi” sonrasında, bu uygulamaların devamı niteliğini taşıyan “Yalnız Kadın” oyunuyla da yine aynı amaca hizmet ediyor. Meddah Atölyesi, ayrıca sahne ve gösteri sanatlarının anlatım araçları ile yapılacak tüm geleneksel ya da çağdaş sanatsal/akademik uygulama ve araştırmaların sahnesi, laboratuvarı olmayı amaçlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.