Site Rengi

DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Semineri

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından “Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0” konulu seminer düzenlendi. 
AÖF Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Elektrik Yüksek Mühendisi ve Bilgisayar Denetim Uzmanı Gürcan Banger konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, “Endüstri 4.0” ve “Dijital Dönüşüm” hakkında bilgi verildi ve gelecekteki rolü anlatıldı. 
“Günümüz dünyasında bir veri yığını içinde yaşıyoruz” 
Programda konuşan Gürcan Banger, dünyanın bir veri yığını içerisinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Termometreye baktığımızda termometrenin üzerinde 25 derece yazdığını görüyoruz. Bu derece bir ölçümdür ve Endüstri 4.0 dilinde veridir. Dolayısıyla veri = ölçüm demektir. 25 derece bize çok sıcak geliyor dediğimizde yaptığımız o ölçümü yorumlamış oluyoruz. Sıcak bulduğumuz andaki o fikre ise enformasyon diyoruz. Eğer 25 dereceyi sıcak bulup ince giyinmeliyim diye bir kural çıkarıyorsak buna da bilgi adını veriyoruz. Günümüz dünyasında bir veri yığını içindeyiz ve biz, bunlar içerisinden işimize yarayacak olanı ayıklayıp yönetim ve üretim kararları vermek istiyoruz. Endüstri 4.0 ile dijitalleşme ve dijital dönüşüm dediğimiz şeyin özü bu. Endüstri 4.0’ı akademik olarak kısaca tanımlarsak, bilişim, iletişim, internet, sensör, otomasyon, yapay zekâ, robotik teknolojileriyle operasyonel teknolojiler dediğimiz üretim-yönetim teknolojilerinin bir araya gelmesidir, diyebiliriz” şeklinde konuştu. 
“Buz dağının alt tarafı her gün değişiyor” 
Endüstri 4.0’ın çeşitli teknolojiler üzerinden geliştiğini ifade eden Gürcan Banger, “Literatür izlendiğinde, dünyada Endüstri 4.0’ın üzerinde yükseldiği birtakım ana teknolojiler olduğu görülüyor. Geçen sene Londra Emperyal Koleji’nde dünyadaki teknoloji ve inovasyonların neler olduğunun belirlenmesi amacıyla bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre dünyada 99 tane teknoloji ya da inovasyon var. Bu bir buz dağı hikâyesi değil. Buz dağının üstünü her gün görüyoruz ama buz dağının alt tarafı her gün değişiyor. Yeni teknolojiler birbirleriyle kombinler yaparak, yeni teknolojik oluşumlar ve gelişmeler yaratıyorlar” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.