Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Dr. Güllü, Şehir Hastanesi ve Taşeron İşçilerle İlgili Konuştu

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo canlı yayın konuğumuz Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Seydi Ahmet Güllü canlı yayın konuğumuz oldu.

Dr. Seydi Ahmet Güllü konuşmasına Afrin’e sevgi ve selam göndererek başladı. “Afrin’de vatan savunması için canını ortaya koyarak mücadele veren askerlerimize ve polislerimize saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Şehitlerimize de cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı bizim için anlamlı bir gün. Sağlık çalışanlarının kurumlarının gündeme geldiği, hatırlanmanın mutluluğunun yaşandığı bir gün… 14 Tıp Bayramı ayrıca; kutlanmaya başlandığı gün itibari ile çok anlamlı İstanbul’un işgaline tıbbiyeli öğrencilerin bir tepkisi olarak ve bu tepkinin bir başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bütün sağlık çalışanlarımızın ve hekim camiamızın; yaptıkları hizmetler için, fedakârca çalışmaları için hepsinin ayrı ayrı Tıp Bayramını kutluyorum.

Sağlık çalışanlarının beklentileri ve problemleri

Sağlık alanında çalışanların yaşadıkları belli zorluklar var. Bu zorlukları aşmanın en kolay yollarından biri de; insanların en zor zamanlarında onlara yardımcı olurken, onlardan bir tebessüm aldıklarında tüm yaşanan bu zorlukları gölgede bırakıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar da sıkıntılardan bir tanesi. Devletimiz sağ olsun, beyaz kod uygulaması başlattı. Sağlık çalışanlarının yanında olduğunu gösterdi. Türk Ceza Kanunu’na göre “sözlü ya da fiili” suç olabilecek saldırılarda devlet kamu davası haline getiriyor ve çalışanın hakkını savunuyor. Tabii ki ceza ile olmuyor her şey… Eğitim çok önemli. Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın şunu bilmeleri lazım biz sağlık çalışanları ve hekimlerimiz, hepimiz; hastalıklarını tedavi etmek için, onların zor anlarında onlara yardımcı olabilmek için hizmet ediyoruz.

Hastaneler ve hizmetleri…

Eskişehir’de nitelikli sağlık hizmetlerinin hemen hemen tamamı veriliyor. Sağlık otelciliği anlamında mevcut binaların tadilatı ve düzenlemesi ile yine belirli bir kalitede hizmet verilmeye devam ediliyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yapılmakta olan yeni binasına taşınmasıyla ve inşallah bu sene içinde temmuz gibi şehir hastanemizin açılması bekleniyor. Özel hastanelerdeki otelcilik hizmetlerinin çok daha ilerisinde hizmet vereceğini düşünüyoruz. Hizmet üst kalitede ve ferah mekanlarda olacak. Eskişehir iki hastane binasının hizmete girmesiyle çok daha güzel hizmet alacak.

Şehir hastanelerini halkımıza çok daha fazla anlatmak gerekiyor. Şehir hastanesi Eskişehir için çok büyük bir yatırım. 1 milyar 100 milyon civarında, çok büyük bir yatırım. Yapılan dedikoduların aksine vatandaş açısından devlet hastanelerinden farklı bir yaptırım olmayacak. Vatandaş kesinlikle bir ücret ödemeyecek. Otelcilik, hizmet personeli açısından hastane açılınca vatandaş bu güzel hizmetlere şahit olacak.

Şehir hastanelerinde bazı hizmetleri, kamu özel ortaklığı olan firma verecek. Bunların ödemeleri döner sermayeden ödenmeyeceği için mâli olarak hastanelerin durumu çok daha iyi olacak. Sağlık çalışanları açısından diğer yerlere ve devlet hastanelerine göre çok daha fazla avantajları olacak. Bunu özellikle vurgulamak lazım. Ne vatandaş ne de sağlık çalışanları mağdur edilemeyecek çok daha iyi şartlarda hizmet görecekler.

Taşeron işçilerin kadroya alınması

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile alakalı 2 buçuk aydır devam eden ve nisan ayında kadroların verilmesi ile tamamlanacak bir süreç var. Son durum ise muhtemelen perşembe günü sınava gireceklerin sonuçları il sağlık müdürlüğümüzün internet sitesinden açıklanacak. Soruşturmaların süreçleri tamamlanınca Eskişehir’de 1656 taşeron işçisinin sınava girme hakkı kanadığını, bunların içinden de muhtemelen bu sayıda kişinin kadroya geçmesi söz konusu. Ben de kadroya geçeceklerin mutluluğuna ortak olmak için kendilerini tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tıp Bayramı kutlaması programında 30 yılımı tamamladığım için plaketle onurlandırdılar. Buradan onlara da çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.