Site Rengi

DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan Açıklamalar

15.08.2019
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. “Eskişehir her türlü siyasi rezervin hedef ve beklentimizin üzerindedir” diyen Tambova şöyle konuştu:
“Cumhuriyet! Devletimizin yönetim şekli, kurucu irademiz ve hürriyetimizin ilanı olmakla birlikte, aynı zamanda en güzel bayramımızdır. Bu bayramı siz değerli basın mensuplarımızla kutlamak, benim için ayrıca çok anlamlı. 
Cumhuriyet'imizin 95. Yıldönümünü kutlarken, bir yandan onu yaşatıp, koruyacağımıza dair sözler de vermekteyiz. Bu, her Türk vatandaşının birincil ödevi ve de ülküsü olmalıdır. Cumhuriyet, bu devletin sadece yönetim biçimi olmakla kalmayıp, demokrasi ve medeniyet yolunda ilerlemesi açısından da çok önemlidir. Büyük Atatürk'ün de dediği gibi "demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıki uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir." 

Bütün bu gerekçelerle hepimiz, Cumhuriyet'imizin ve devletimizin birer neferiyiz ve Atatürk'ün dediği gibi 'vatanını en çok seven kişi, görevini en iyi yapan kişidir' ilkesini benimseyerek, mevcut görevlerimizi ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Ancak o şekilde Cumhuriyet'e ve Atatürk'e layık olabiliriz. 

Demokratik Sol Parti olarak verdiğimiz siyasi mücadelede, ülkedeki kötü gidiş ve yönetim kadrolarındaki seçilmiş kişilerin, bu makamları keyfiyetle yönetme alışkanlığına, yozlaşmışlığa ve kayırmacılığa karşı duruşumuzu her zaman sürdüreceğiz. Bu yanlışları, her kim yaparsa yapsın söylemek Ecevit'in bizlere mirası olan doğruluk ilkemizin bir gereğidir. 
Tabi ki, bu gerçekler zaman, zaman birilerini rahatsız ve huzursuz edebilir. Ancak bu partinin kuruluş felsefesi, dürüstlük ve şeffaflık ise, bizler de her türlü baskıya, yıpratmaya ve despotluğa karşı, cesur ve kararlı olmalıyız. Aksi takdirde, ne Atatürk'e ne de Ecevit'e layık olamayız. 
Ülkemizin ve kentimizin daha iyi hizmetler alabilmesi, mevcut sorunlarının ve eksikliklerin giderilmesi için, yönetimlere talip olma iddiamızdan vazgeçmedik ve bu yolda hiç bir baskı da bizi yıldıramaz. Biz bu şehrin çok daha iyi yönetilmeye ve daha iyi hizmetlere layık olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple, kişisel bir beklenti içinde olmadan, sadece bu şehrin menfaatleri için kendi ideolojimiz dışında bir tutum belirleyebiliriz. Çünkü Eskişehir, her türlü siyasi rezervimizin, hedef ve beklentimizin üzerindedir.”                                                                                 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.