Site Rengi

DOLAR 32,5528
EURO 34,8934
ALTIN 2.435,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan DDY Arazisi ile İlgili Açıklama

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan DDY Arazisi ile İlgili Açıklama
17.08.2020
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, DDY’na ait arazi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili iyi niyetli olduklarını ve süreci yakından takip ettiklerini belirten Tambova açıklamasında: “Son günlerde şehrimizin önemli gündem maddelerinden biri olan ve her Eskişehir’li gibi bizlerin de yakından takip ettiği Devlet Demir Yolları’na ait arazinin akıbetiyle ilgili konudur. Bilindiği üzere; arazi çok geniş bir alanı kapsamakta ve sadece fiziki bir varlık olmanın da ötesinde, adeta şehrin hafızası niteliğindeki kurum ve kuruluşları da muhteva etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin iftiharı sayılabilecek başta TÜLOMSAŞ fabrikası ve çok sayıda tesisleri olmak üzere; tarihi binasıyla bir hastane, yine tarihi gar binası, okul binaları, lojmanlar ve devrim otomobili müzesinin de adresi olması bu araziye anlam katan ve bu şehirde mutlaka her aileden birinin izlerini taşıyan DDY, kentimiz için çok önemli bir kazanımdır. Bu kurumlar; sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel olarak da Eskişehir’imizin hikayesine değer katan, kentin ruhunu yansıtan ve mevzu edilen araziyle bütünleşmiş, adeta yaşayan yapılardır. Daha önce TÜLOMSAŞ’la ilgili yaşadığımız hayal kırıklığı nedeniyle, bu konularda temkinli olma gereği hissediyor olmamız da makul karşılanmalıdır.

İlgili kurumdan yapılan açıklama tam olarak içimizi rahatlatmamış olsa da iyi niyetle düşünüp, olayı yakından izlediğimizi belirtmek isterim. Söz konusu arazinin büyüklüğü ve AVM, rezidans gibi projeler için uygun bir alan içeriyor olması ve bu konudaki spekülasyonlar da kamuoyunda belli bir rahatsızlık yaratmaktadır. Umuyoruz ki, bu imar planı kurumun iddia ettiği gibi sadece belediyelerle ilgili anlaşmazlığı gidermeye yönelik bir çalışmadır. Yarın ihalesinin yapılacağı belirtilen söz konusu alanla ilgili planlamada, buradaki kamusal alanların geliştirilmesi bize göre öncelikli meselelerden birisidir. DSP olarak, bu tür toplumsal konulardaki hassasiyetimiz bellidir ve ayrıca kentin dokusu, ekonomik ve kültürel durumuyla ilgili her olayın yakın takipçisi olduğumuzu da bir kez daha vurgulamak isterim.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.