Site Rengi

DOLAR 32,6924
EURO 34,8957
ALTIN 2.508,72
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

DSPli Altaş: ‘İddialar Son Derece Rahatsız Edici’

15.08.2019
A+
A-

DSP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Fatih Altaş yaptığı yazılı basın açıklamasında Odunpazarı Belediyesi ve Özel Kalem Müdürü Şenol Durur hakkında son günlerde yerel basında gündeme gelen açıklamalar ve konuşulanların çok ciddi ve rahatsız edici boyutlarda olduğunu ileri sürdü.

"Eskişehir’in en büyük ve güzide ilçesinde, Odunpazarı Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü’nün terör örgütüyle birlikte anılması ve gündeme gelen kamu kaynaklarından yapılan yüksek miktardaki harcamalar kaygı vericidir" diyen Altaş, "Sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir belediye yönetiminin bu şekilde anılması tüm Odunpazarı'nı ve Eskişehirlileri rahatsız etmektedir.
Demokratik Sol Parti, her zaman terörün karşısında olmuş, bu konuda en büyük mücadeleyi vermiş, merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı yakalamış, ülkemize getirilmesini ve demir parmaklıklar ardında hak ettiği yere konulmasını sağlamış bir partidir. Bülent Ecevit'in o günkü açıklaması halen kulaklarımızdadır: "Şehit analarına verilen söz yerine getirildi". Yaşanan acıları, mücadeleleri unutmadık. Terör örgütü ile bağlantılı yapılardan medet umanlar ve acı günleri yeniden ülkemize yaşatmak isteyenler, sadece Partimizin geleneğinde değil, Eskişehir'in sosyal demokrat geleneğinde ve geçmişinde de, asla yer alamaz ve yer alamayacaktır da…
CHP, DSP'yi solu bölmekle itham ederken, aynı partiden Kazım Kurt'un başkanı olduğu Odunpazarı Belediyesi'nde, bölücü terör örgütleri ile ismi anılan bir Özel Kalem Müdürü'nün halen görevde olması ve bu görevde tutulmasında ısrar edilmesi manidardır.  Odunpazarı'nda ve Eskişehir'de hiç kimse böyle bir şeyi kabullenemez. CHP'ye ve Kazım Kurt'a oy vermiş seçmenlerimizin de bu konuda çok üzgün ve kızgın olduklarını biliyoruz, görüyoruz, duyuyoruz ve kalpten hissediyoruz. Kendi partisinin tabanında bile bu kadar tepki gören bir konuda Kazım Kurt'un hiçbir şey yapmamasına da söyleyecek söz bulamıyoruz.
Demokratik Sol Parti, Odunpazarı'nda terör örgütleriyle birlikte anılan kişi, grup ve yapılanmaların her daim karşısında olmuş ve olacaktır.  Odunpazarı ve Eskişehir, bu kişinin bu göreve devam etmesine karşıdır. Kazım Kurt bir an evvel bu kişiyi görevden almalı, bu noktaya gelinmesinin hesabını da Odunpazarlılara vermelidir ve 31 Mart'ta verecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.