Site Rengi

DOLAR 32,3799
EURO 35,1599
ALTIN 2.323,52
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Dünya Çiftçiler Günü’

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, tarım sektöründe var olan potansiyelin kullanılamadığını belirterek, çzüm bekleyen sorunları; arazilerin parçalı olması, sulama altyapı eksikliği ve örgütlenme olarak açıkladı. 
Uluslararası Tarım Üreticileri federasyonu (IFAP) tarafından alınan kararla 1984 yılından bu yana her yıl tüm dünyada 14 Mayıs'ın 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, çiftçinin ve tarım sektörünün öneminin hiç bir zaman azalmadığını aksine her geçen gün arttığını ve artmaya devam edeceğini söyledi. Elektronik aletlerin, makineler, motorlu araçlar olmadan yaşanabileceğini ama gıda olmadan yaşanamayacağı ve gıda ihtiyacının ertelenemeyeceğini vurgulayan Buluşan, "Tarım sektöründe var olan potansiyeli kullanamıyoruz. Çünkü tarımın, arazi parçalanması ve işletme ölçek sorunu, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişiklikleri, tarım sigortasının yeterince yaygınlaşamaması, sulama, girdi maliyetleri, kredi finansman, örgütlenme, üretim planlaması, fiyat istikrarı, eğitim, kırsalda nüfus kaybı gibi çeşitli sorunlar bulunmaktadır" dedi. 
Hububat alım fiyatları açıklandı 
Bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan şunları söyledi: 
“Çözüm bekleyen sorunların en önemlileri yapısal sorunlar olan arazilerin parçalı olması, sulama altyapı eksikliği ve örgütlenmedir. Ayrıca beklenen 2018 yılı hububat alım fiyatları açıklandı ton başına 940 lira olan buğday alım fiyatını yüzde 12 artışla 1050 liraya yükselttiklerini açıkladı. Açıklanan fiyatların umut verici olduğunu düşünüyor, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." 
Buluşan, açıklamasında ayrıca; "Bu arada, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günümüzde Kudüs'ün İsrail başkenti yapılması tarihte bizim günümüzle kötü anılması bizim için üzücü bir gündür. Dünyayı hiçe sayan ABD'yi kınıyoruz" diye belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.