Site Rengi

DOLAR 32,5195
EURO 34,7843
ALTIN 2.502,09
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Dünya Havacıları İnönü’ye Hayran Kaldı

15.08.2019
A+
A-

İnönü, 2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahibi merkezlerinden biri olan İnönü'ye gelen Dünya Hava Sporları Federasyonu heyetini ağırladı. İlçedeki THK Tesisleri'nin yanısıra tarihi ve turistk yerleri de gezen heyet mensupları İnönü'ye hayran kaldı. Dünya Hava Sporları Federasyonu heyet, THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi ile illede yaptkları incelemeler sırasında İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'tan illenin tarihi, turistk ve kültürel yaşantsıyla ilgili bilgi aldılar.
Bozkurt, dünya havacılık sporlarının sayılı merkezlerden olan İnönü ile ilgili:
“İlçemiz hava olayları açısından dünyada ilkler arasına girmektedir. Rüzgarın istikrarlı bir şekilde ovadan dağlara doğru esmesinden dolayı ilçemiz, havacılık sporları için 'olmazsa olmaz' olan hava akımı ile büyük bir öneme sahiptir. İlçemiz havacılık faaliyetlerinin yanı sıra dünyada lok nadir olarak rastlanan ve gözle görülebilen fay hattına sahiptir. 1. ve 2. İnönü Meydan Muharebeleri ile Türkiye tarihinde önemli bir yer tutan İnönü, Kanlıtaş Kazı alanında yapılan çalışmalar ile MÖı 6000’li yıllara uzanan gelmişi ile de önemli bir tarihi gelmişe sahiptir. İlçemiz bu tarihi ve turistk güzelliklerin yanı sıra doaal maaaraları ve yılın her döneminde 26 derece sabit sıcaklığa sahip doğal suyu ile de ayrı bir cazibe merkezidir” dedi. THK İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi ile birlikte illçede incelemelerde bulunan heyet, tesislerin yanısıra ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldılar. 2020 Dünya Hava Oyunları'nı Türkiye’nin kazanmasının ardından Dünya Hava Sporları Federasyonu delegeleri ve on bir ülke havacılık temsilcisinden oluşan yirmi kişilik grup havacılık yarışlarının bir bölümünün yapılacağı İnönü THK Tesisleri'nde incelemelerde bulundular. Heyet mensuplarını, THK İnönü Havacılık ve Eaitm Merkezi'nde İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, THK Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Şube Başkanı Nevzat Yallın, THK Eğitim ve Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK İnönü Şube Başkanı Osman Giray ve İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi Müdür Vekili Murat Bayçora ağırladı. Heyet mensupları, incelemelerin ardından yarışmaların yapılacağı diğer noktaları ziyaret etmek amacıyla İnönü'den ayrıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.