Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Duvara Yazılan 3 Kelime İçin Eylem Yaptılar

15.08.2019
A+
A-

Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosunun bulunduğu apartmanın duvarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yazılan “Odunpazarı’nda HDP’li İstemiyoruz” yazısını kınama amacıyla söz konusu binanın önünde basın açıklaması yapıldı.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Kemal Koçak saldırıyı kınadıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Dün sabah 05.00 sularında arkadaşımız avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunulmuştur. Şu an önünde bulunduğumuz avukatlık bürosuna av tüfekleriyle ateş açan saldırganlar, büronun bulunduğu binanın duvarına ‘Odunpazarı’nda HDP’li İstemiyoruz’’ yazısı yazıp kaçmışlardır. Bu alçak saldırı karşısında arkadaşımızın yanındayız. Onun yanında yer alma gerekçemiz sadece Heval Yıldız Karasu’ya yapılan saldırının ciddiyeti ve saldırıya vücut veren ırkçı saikler değildir. Bugün burada olmamıza neden olan şey ona yapılan saldırının, aslında biz adaleti sağlamaya çalışan hukukçulara, memleketin daha yaşanır hale gelmesini isteyen biz demokratlara, hak arama mücadelesi veren biz işçi ve emekçilere yapılmış olmasıdır. Çünkü biz Heval Yıldız Karasu’yu, Ali İsmail Korkmaz’ın, 10 Ekim Gar Katliamı Davası’nın, haksız yere ihraç edilen eğitim ve bilim emekçilerinin, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin avukatı olarak tanımaktayız. ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı da olan Karasu, bu güne kadar haksızlığın her türlüsüne ‘dur’ demiştir. Ancak bu saldırıyı gerçekleştiren çete bozuntuları bilmelidirler ki, Eskişehirli hukukçular, emek ve demokrasi güçleri bu saldırılara pabuç bırakmayacaktır. Saldırının en önemli gerekçesi Karasu’nun da belirttiği üzere onun ismidir. Bir avukatın ismi üzerinden ırkçılık yapmak acınacak bir davranıştır. Bu bir ideoloji, düşünce açıklaması değil, apaçık suçtur. Kendi siyasi rantları için bu suçu işleyenler ve işletenlere cevabımız şudur; bizi korkutamayacak ve yıldıramayacaksınız, siyasi görüşümüz, ırkımız, inancımız, mesleğimiz ne olursa olsun hepimiz birer Heval’iz ve bu ırkçı anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz. Söz konusu alçak saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatılmıştır. Biz Eskişehirli avukatlar, emekçiler, işçiler, veliler olarak bir kez daha Heval arkadaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyu önünde açıklıyor ve adli süreci yakından takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz."

Basın açıklaması ardından olayı alkışlarla proteste eden grup olaysız ayrıldı. Olay yerinin hemen yanındaki binaya da büyük boy Türk Bayrağı asılması ve avukat isminin tabelasının kaldırılması dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.