Site Rengi

DOLAR 32,5689
EURO 34,8568
ALTIN 2.429,22
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Duydunuz mu Keskin’e Deniz Gelmiş

23.01.2021
A+
A-

Zar zor okuyan yazan, mektep-medrese görmemiş namuslu tok gözlü garip babam: “Oğlum arka teker ön tekeri takip eder” derdi. Söğütönü’nde Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşinin adına ‘Resmi Evrakta Yalan Beyanda Bulunarak’ şaka gibi ama tam böyle… İmar Barışı’ndan sonra bina inşaa edip, İmar Barışı’ndan önce bina varmış gibi göstermesini daha hazmedemeden öğreniyoruz ki kaçak, göçek işler yapmak Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler için ‘Milli Spor’ hâline gelmiş. Biz eskiden belediye başkanlarının Özel Kalem Müdürlerinin ne isimlerini ne cisimlerini bilirdik… Maşallah bu CHP’li belediyelerinin Özel Kalem Müdürleri icraatleri ile isimlerini aklımıza kazıyorlar. Acaba istisnai kadro ile atandıkları için kendilerini istisnai, ayrıcalıklı( dokunulmaz mı zannediyorlar? Adamlar da haklı emek vermeden sınava girmeden hampadan memur ve müdür olursan böyle olur!

Büyükşehir Belediyesinin etkili ve yetkili kişisi hocasına komşu olmak için Keskin köyünden 5564 metrekare tarla alır. Kanuna göre tarla vasfında olan arazinin üzerine yapı yapabilmeniz için tarlanızın 20.000 metrekareden fazla olması gerekirken üstünede 75 metrekareden fazla yapı yapamazsınız. İstisnai devlet büyüğümüz de buranın üstünü ağaçlandırır 50 tane ceviz ağacı diker. Hemen duygulanmayın, büyüğümüz doğa sever diye! Ağaçlandırdıktan sonra tarla vasfındaki 5564 metrekarelik arazisini tapuda bahçe olarak tescillendirir. Çünkü eğer araziniz bahçe vasfı taşıyorsa üstüne bahçe vasfını bozmadan yapı yapabilisiniz o da 75 metrekareyi aşamaz. Devlet büyüğü hiç kimseden izin almadan mülkünü üzerine yasal sınırı da tanımayarak 85 metrekarelik yapı oturtur. İstisnai devlet büyüğümüzün kaçak yapısı bölgede yaşayan namuslu vatandaşlar tarafından şikayet edilince binası Kaymakamlık tarafından mühürlenir. Sayın büyük şuan işi resmiyete dökmek için müraacatta bulunmuş vaziyette… Film gibi, inanılmaz ve kanun, nizam, kamu ahlâkı hiçbir şey yok. Sen tarla al, üstüne ağaç dik,
tarlayı bahçeye çevir, üstüne de kimseden izin almadan izin verilen sınırların üstünde yapı oturt!

Sayın izleyiciler; bu filmleri çevirenler Eskişehir’de imar planını yapan, uygulayan Eskişehir’de yapılaşmada imar dışı yani kanun dışı uygulamaları engellemekle yükümlü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı ve istisnai bir devlet büyüğü… Eğer derseniz ‘kaçak bina belediye başkanının değil eşinin adına’; size ‘yuhhh’ diyorum! Kim bilir ne filmler var, haberimiz yok. Bu rezaleti de Eskişehir’in ‘Özgür Basın susturulamaz’ tayfası ve özgürün basını yazamaz. Özgür basın susturulamazsa sizi kim susturuyor. Belediyeler hakkında niye yazı ve haber yapamıyorsunuz, merak bizimki! Neden yazmıyorsunuz?

Ahh babam, garip babam; evlatlarının boğazından helal lokma geçsin diye çile çeken babam! Boğazımızdan haram lokma geçirmeyen garip babamdan Allah razı olsun. Boğazımızdan geçen her helal lokma için hamdolsun. Sayın seyirciler eskiden çevirdikleri bir film için çarşamba gününü bekleyin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.