Site Rengi

DOLAR 32,5706
EURO 34,8788
ALTIN 2.427,65
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

EAL’den ‘Umut Yeşerten Eller’ Projesi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Anadolu Lisesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında planlanan “Umut Yeşerten Eller” projesinin tanıtım ve sergisi okul bahçesinde yapıldı. Çok yoğun bir ilgi içinde açılışa, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, MEB Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı Ercan Alpay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Karaca, İbrahim Çelik, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Melik Gül, okul öğretmenleri, veliler ve  proje ekibiyle, projeden ilk yararlanan çocuk ve ailesi katıldı.

Açılış konuşmalarını Okul Müdürü Rıfat Günday yaptı ve projenin amacının evde eğitim gören hasta veya engelli çocukların -İlkokul öğrencisi- hayallerini gerçekleştirmek olduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti. Proje tanıtımını, proje yürütücü öğretmeni Aylin Sevingil yaptı.

Sergide konuşma yapan Tepebaşı Kaymakamı Sayın Salih Keser: ‘İyiliklerin çok değerli olduğunu’ belirterek  katkıda bulunanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de konuşmasında, ‘iyiliklerin unutulmayacağını böyle bir projeye öğrencilerin el emekleriyle katkı sağlamalarının çok anlamlı bulduğunu’ belirterek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Projeye katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür belgesi ve plaketleri proje atölye çalışmalarına katkıda bulunan Nur Gürler‘e Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, projeye katkıda bulunan Çilek Mobilya Mağazaları adına Hande Bulca’ya MEB Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı Sayın Ercan Alpay, projeye katkıda bulunan Serpil Taşal’a İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, proje atölye çalışmalarına katkıda bulunan Melek Aydın’a Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan tarafından takdim edildi.

Ardından protokol tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Proje yürütücüleri tarafından şu bilgiler verildi:

“Proje Amacımız 

Saygıdeğer misafirlerimiz EAL proje ekibimiz, 3 öğretmen ve 27 gönüllü öğrenciden oluşan Umut Yeşerten Eller ekibi olarak çeşitli nedenlerle örgün öğretime katılamayıp evde eğitim hizmeti alan hasta veya engelli öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek üzere bu yola çıktık. Bu amacımız doğrultusunda 8 yaşında 2.sınıfa devam eden bir kız öğrencimize ulaştık ve onun hayalini öğrendik. Hayali kendine ait bir oda takımının olmasıydı. Biz de öğrencilerimizle toplanıp onun hayalini gerçekleştirebilmek için neler yapabileceğimizi düşündük. Ekibimizden bir grup öğrenci bir mobilya mağazasıyla irtibata geçti ve gerek bu mobilya mağazasının ,gerekse bir öğrenci velimizin destekleri ile mobilyaları temin ettik ve teslim ettik.Aynı zamanda bu süreç içerisinde Nur Hocamızın maddi ve manevi desteği ile öğrencilerimizle birlikte atölye çalışmalarını yürüttük. El emeği ürünler ortaya çıkardık. Az sonra gezeceğiniz proje sergimizde bu ürünlerimizi göreceksiniz. Sizlerin katkılarıyla bundan sonraki umutları yeşertmektir amacımız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.