Site Rengi

DOLAR 32,4494
EURO 35,0400
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Edebalı Anadolu Lisesi Öğrencileri Sokak Canlılarını Unutmadı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Edebali Anadolu Lisesi öğrencileri, soğuyan hava ile birlikte yemek bulmakta zorlanan sokak canlıları için gönüllü öğretmenlerinin de desteği ile bir farkındalık çalışması başlattı.

Okul bahçesinde çeşitli yerlere yerleştirdikleri besleme kaplarını her gün dolduran öğrenciler kendi imkanlarıyla geri dönüşüm eşyalarından yaptıkları patikonduları da okul bahçesinde çeşitli yerlere koyarak hayvanların soğuktan korunmalarını sağlıyor. Okul yemekhanesinde biriken yemek artıklarını kaplarla alan gönüllü öğrenci ve öğretmenler, bu yemek arrtıklarını, hem okul bahçesindeki besleme kaplarında hem de okul dışındaki alanlarda sokak hayvanlarının istifadesine sunuyorlar. Çevrenin korunması ve doğada bizimle birlikte yaşamaya çalışan canlılarla ilgili farkındalık ve duyarlılık oluşturacak poster ve afişler de okul içindeki panolarda ve duvarlarda sergileniyor.

Bu çalışmada yer alan ve çalışma hakkında bilgiler veren 12. sınıf öğrencileri Ecem Gül Koç ve Abdullah Gülci, bu anlamlı çalışmanın, gönüllü öğretmenlerinin bu konu hakkındaki duyarlılıkları ile başladığını söyledi. Okul müdürü ve müdür muavinlerinin de kendilerine her türlü desteği sağladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Amaçlarının toplumsal duyarlılık ve farkındalığı geliştirmek olduğunu da sözlerine eklediler.

Gönüllü öğretmenlerden Fatma Zehra Torunergil ve Eda Kartal da bu tür etkinliklerin gençlerde merhamet duygusunun gelişmesi ve çevreye karşı duyarlılığın artırılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.