Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eğitim Bir-Sen’e Eğitim-Sen ziyarette bulundu

15.08.2019
A+
A-

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Yönetimi Egitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan’ı misafir etti. Öğretmen Strateji Belgesinde yer alan öğretmen performans sistemine olan itirazlarını karşılıklı olarak ifade eden şube başkanları bu konuda eğitim emekçilerinin seslerini duyurmak için çalışmaya devam edeceklerini söylediler.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan’a teşekkür ediyorum. Hayata farklı pencerelerden bakmamız, bir araya gelmeye ve sorun çözümünde ortaklaşmaya engel değil diyerek söze başladı. Karaman, öğretmen performans sisteminin eğitim emekçilerini rahatsız ettiğini, huzursuz ettiğini Bakanlığın eğitimcileri tehdit ettiğini, parmak sallayan bir üslupla yaklaştığını söyleyerek, bunun yerine eğitimcileri dinleyen motive eden ve kucaklayan bir anlayışın hakim olması gerektiğini belirtti. İş güvenliği konusu Eğitim Bir Sen’in kırmızı çizgisidir. Bu performans değerlendirme çalışmalarının iş güvenliği noktasına geleceğine ilişkin endişelerini gidermek Bakanlığın görevidir. Bakanlık çalışanları toplumsal bütünlük ve kamu motivasyonunun ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığı bu dönemde, toplumsal bütünlüğü zedeleyen kamu motivasyonunu düşürüp yok eden bu tür çalışmaları terk etmelidir. Eğitim Bir Sen olarak eğitim emekçilerinin bu süreçlerden zarar görerek çıkmaması için elimizden gelen tüm güçle çalışmaktayız. Bakanlık yanlışından vazgeçmezse, eylemlilikte dahil olmak üzere, emek mücadelesinin tüm unsurlarını kullanacağız.

Eğitim Sen Şube Başkanı Fail Alkan, MEB’in performans değerlendirme çalışması bir dayatmadır. Bu dayatma eğitim çalışanlarını tedirgin etmekte, iş güvenliklerini ortadan kaldıracaklarına dair bir korku yaratmaktadır.  Bu korkuyu ortadan kaldırmak için, mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konuda mücadele eden Eğitim Bir Sen ve diğer sendikalarla da bir araya gelmek ve ortak bir dile ulaşmak istiyoruz, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.