Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Ekolojik Pazar 9. Yaşına Girdi

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi’nin 4 Temmuz 2010 tarihinde Eskişehir’e bir ilk olarak kazandırdığı Ekolojik Pazar 9. yaşına girdi.  
Yaklaşık 9 yıldır faaliyet gösteren Ekolojik Pazar hizmete girdiği tarihten bu yana; doğru beslenme, güvenli gıda üretimi ve tüketimi konularında duyarlılık göstererek, sertifikalı üreticilerin ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Sebzeden meyveye, zeytinyağından bala, sütten peynir ve tereyağına ve et ürünlerine kadar pek çok ürünün yer aldığı Ekolojik Pazar 8 yılı geride bırakmasının ardından 9. yaşına girmenin gururunu yaşıyor. İlk olarak İsmet İnönü Caddesi üzerinde hizmete açılan Ekolojik Pazar, 8 Mart 2015’ten itibaren İsmet İnönü Caddesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokak içerisinde hizmet vermeye devam ediyor. 
Her hafta Pazar günleri Eskişehirliler ile buluşan Ekolojik Pazar’da, sertifikasyon kuruluşlarının kontrolünde üretilen ve satışa sunuluncaya kadar denetim altında tutulan ürünler vatandaşların beğenisine sunuluyor. Her ürünün Hanımeli Sokak’a giriş ve çıkışı kayıt altında gerçekleşirken, organik üretime ilgi duyan çiftçiler de konu ile ilgili detaylı olarak bilgilendiriliyor. 

Eskişehirlilerin güvenli bir şekilde ekolojik ürünlere ulaşması için hizmet veren Ekolojik Pazar, her Pazar günü Hanımeli Sokak’ta hizmet vermeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.