Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘El Sanatları Teknolojisi-Kırkyama Sergisi’ Açıldı

‘El Sanatları Teknolojisi-Kırkyama Sergisi’ Açıldı
19.01.2020
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “El Sanatları Teknolojisi-Kırkyama Sergisi” açılışı gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi olan sergide birçok el işi ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Önceleri yoksul insanların giyim gereksinimlerini karşılamak üzere bez parçalarının bir araya getirilmesi ve farklı desenlerle dikilmesi yoluyla yapılan bir el sanatı olan Kırkyama hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlker Usta, “Kırkyama bir Türk geleneğidir. Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi ile yürüttüğümüz bu projede çok güzel ürünler ortaya çıktı. Yaklaşık 5 aydır devam etmekte olan kursumuzda, özellikle ev hanımlarının evde kullanmadıkları birçok malzemeyi bir araya getirerek kullanışlı hale getirdikleri ürünlerden oluşan bu sergiye herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dönem sonu çıkan işlerden memnunuz”
Önceleri hobi olarak başlayan ve şu anda eğitmen olarak görev yapan Halime Aydoğdu, kursları 3 aylık periyotlar halinde yaptıklarını ve dönem sonunda sergi açtıklarını ifade etti. Aydoğdu,“36 yıldır kırkyama ile aktif olarak uğraşıyorum. Hobi olarak başladığım bu iş için birilerini yetiştirmek, birilerine öğretmek istedim. Şu anda Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak usta öğretici eğitmen olarak çalışıyorum. Dönem sonu çıkan işlerden memnunuz. 26 Ocak’a kadar sürecek olan, halka açık ve ücretsiz bu sergimize herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.