Site Rengi

DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Elektrikçilere Eğitim

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Elektrikçiler Odası tarafından üyelerine yönelik düzenlenen eğitim faaliyetleri devam ediyor. 
Eskişehir Elektrikçiler Odası tarafından üyelerine yönelik düzenlenen seminere, Almanya Biberach Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı ve Federasyon Eğitim Danışmanı Levent Özden konuşmacı olarak katıldı. 
Esnaf Kefalet Düğün Salonunda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Cafer Adıgüzel, bu tür eğitimlerin devam edeceğini vurguladı. Daha sonra seminere geçildi. 
Oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof. Dr. Kaşıkçı, elektrik tesislerinde IEC ve EN standarları, güvenlik, koruma, topraklama sistemleri ve hesapları, potansiyel dengeleme, topraklama ölçümü ve hesapları ile Türkiye’de AG projelerinde yapılan hatalar hakkında bilgi verdi. 
Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, 18 yıldır üniversitede eğitim verdiğini ve Almanya adına standart çalışmaları yaptığını aktardı. Dünyanın artık akıllı şebekeler üzerine kafa yorduğunu aktaran Kaşıkçı, “Dünya bugün akıllı şebekeleri konuşuyor. Artık son 50 yılın işi bu olacak. Mühendisler bu alanda çalışacak. Sadece nükleer ve termik santral yok, güneş ve rüzgar santralleri artık var” dedi. 
Elektrikli araç konusunda ise Kaşıkçı, “Elektrikli arabalar Avrupa’nın bir numaralı konusu. Üretmek değil, boşalan bataryayı nasıl doldururuz o konuda çalışıyorlar” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.