Site Rengi

DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

En anlamlı basket down sendromlu çocuklardan

15.08.2019
A+
A-

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında down sendromlu çocuklar Eskişehir Basket oyuncularıyla bir araya geldi. Çocukların dev adamlarla basketbol oynadığı sıradaki mutluluk görülmeye değerdi. 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket, Down Sendromlular Derneği Eskişehir Temsilciliği ve Eskişehir Genç İş Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte down sendromlu çocuklarla buluştu. Antrenman öncesinde heyecana ortak olan oyuncular, çocuklara basket attırmak için kıyasıya mücadele etti. Dev Adamlarla tanışan çocuklar ise sahada olmanın heyecanını yaşadı. 

"Tek fark artı 1 kromozom" 
Down Sendromlular Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz, yaptığı açıklamada, “Aileler ve çocuklarımız güzel ve mutlu anlar yaşadılar. Eskişehir’de böyle etkinliklerin sosyal sorumluluk projelerinin daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Biz down sendromuna farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hiçbir çocuğumuzun diğerlerinden farkı yok. Sadece tek fark artı bir kromozom” dedi. 

"Hem bizim hem de onlar için unutulmaz anlar yaşandı" 
Eskişehir Basket’in İspanyol koçu Berrocal etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Bir baba olarak çocukların mutlu olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Onları da burada mutlu etmekte bizi sevindirdi. Güzel bir etkinlik oldu. Hem bizim hem de onlar için unutulmaz anlar yaşandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Takım kaptanı Caner Erdeniz ise, “Onlarla birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Herkesin farkında olması gereken önemli bir gün. Takım olarak çok özel konuklarımızı burada görmekten bizde çok mutlu olduk. ailelerine ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bizle birlikte oldukları için. Bize de bu etkinlik moral oldu” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.