Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 21°C

En Baba Tepki…

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İlgili Babalar Platformu Başkanı Edip Yılmaz, Babalar Günü dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada babaların hayatımızdaki yeri ve manevi önemini anlattı. Ayrıca Eskişehir’in İlgili Babalar Platformu olarak geleneksel olarak her yıl yaptıkları “Baba çocuk el ele hep beraber uçurtma uçurtmaya” etkinliğini bu yıl yapmayacaklarını belirten Yılmaz, bu kararı almalarındaki en etkin durumun yaşanılan kadın ve çocuk tacizleri olduğunu vurguladı.

Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Bilir misiniz? Hayatınızda gözlerinde sizi sevdiğini ifade edemeden sizi seven biri vardır. (O gözlerin sizi sevdiğini ifade etmesi için biz varız.) O gözlerin sahipleri ki siz dardayken yetişen eldir, dünyayı size tanıtan, size kalkmanızı hayatınızın yürüyüşünüzü yapmanızı öğretendir. Yaslandığımız dağdır o, babadır o.
Biz üzerinden BADEP eksilmeyen şehir Eskişehir’in İlgili Babalar Platformu olarak geleneksel olarak her yıl yaptığımız “Baba çocuk el ele hep beraber uçurtma uçurtmaya” etkinliğimizi bu yıl yapamıyoruz, yapmıyoruz. Yaşadığımız kadın ve çocuk tacizleri bu yıl için istemesekte bizleri bu kararı almaya zorlamıştır. Dileğimiz şiddet ve taciz olaylarının tekrarlanmaması milli bir aile eğitim programımızın acilen oluşturulmasıdır.
Masal sevmeyen yoktur, Kel oğlan, Kırmızı başlıklı kız, Rapunzel, Kül kedisi. Hemen hepimiz biliriz. Bu masallarda hep bir şeyler eksiktir. En büyük eksik babadır. Gelin bu babalar günü bir milat olsun. “Bana bir masal anlat baba” değil de “Bana başka bir masal anlat baba için de de sen ol.” Çocukları ile etkin zaman geçiren, onları dinleyen, onlara her daim destek olan babaların sayısının artması dileği ile Babalarımızın, baba adaylarımızın, baba olmak isteyenlerimizin, baba olmak isteyip te olamayanlarımızın, baba olmayıp ta babalık yapmak zorunda kalan analarımızın babalar gününü kutluyorum."
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.