Site Rengi

DOLAR 32,5668
EURO 34,8820
ALTIN 2.438,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Engellilere Âfetlere Karşı Eğitim Semineri

15.08.2019
A+
A-

İl Afet Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen “Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım” projesi kapsamında, bedensel engelli vatandaşların hayatı kolaylaştıracak çalışmaların anlatıldığı eğitim semineri düzenlendi.
Düzenlenen eğitim programına, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşları katıldı. 
Programda, Ramazan ayının feyzinden bahseden Vali Çakacak, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik bağlarımızın hiçbir zaman bozulmamasını diledi. İl Afet Müdürlüğü’nün engelli vatandaşlara yönelik olarak yürüttüğü projenin çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımızın doğal afetlere yönelik korunmasını anlatan ‘Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım’ projesi bizim için çok önemlidir. Engelli olmak kişinin elinde olmayan bir şeydir. Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz” dedi. 
Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “Devletimiz, sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini herhangi bir engelle karşılaşmadan kullanabilmeleri için özellikle son yıllarda engellilerin bakımını ve hayata katılımını kolaylaştıracak önemli adımlar atmış, mevzuat düzenlemeleri yapmıştır” şeklinde konuştu. 
Anadolu Üniversitesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Şubesinin projeye büyük katkılar sunduğunu hatırlatan Vali Çakacak, projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

Görme, işitme ve fiziksel engelli bireylere yönelik deprem, sel ve yangın konuları hakkında Uzaktan Modül oluşturulmasının anlatıldığı eğitimin ardından, iftar yemeğinde bir araya gelindi. 
Vali Çakacak, yemekten sonra engelli vatandaşlarımızla bol bol sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.