Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Engelsiz Toplantı Tepebaşı’nda Yapıldı

15.08.2019
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ programı çerçevesinde, Haziran ayı içerisinde başlayan ve Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek toplantıların Eskişehir ayağı, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi işbirliği ile gerçekleştirildi. 
Engelli genç bireyler ve engellilerle birlikte çalışan sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı birer günlük danışma toplantılarının Eskişehir ayağı, Tepebaşı Belediyesinin ev sahipliğinde, 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. 
Haziran ayında başlayan toplantılar Edirne, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Elazığ ve Diyarbakır’da yapılmaya devam edecek. Engelli bireylerin isteklerini belirtebilecekleri, ihtiyaçları konusunda kendini ifade edebilecekleri toplantıda, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Kemal Yıldırım, Tepebaşı Belediyesinin çalışmaları ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı. Ayrıca toplantıda, Türkiye’de bölgede ve ilde engellilere sunulan hizmetler, ihtiyaç haritalandırılması, engelli bireylerin istek ve beklenti konuları ele alındı. Toplantıda gerçekleştirilecek projenin amaçları ise Ulusal Engelli Gençlik Politikasının, engellilerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmesini sağlamak; yerel, bölgesel ve ulusal odaklı çıktı toplayarak kalkınma ekseninde engelli politikalarının şekillenmesine katkı sağlamak, engelli çalışmalarında Kamu-STK-özel sektör arasında köprü kurarak engellilere yönelik hizmetlerin iyileşmesini sağlamak, engellilerin ekonomik, sosyal ve kültürel bağlamda katılımını arttırmak ve engelli bireylerin karar alma mekanizmalarında görünürlüğünü arttırmak, engelli hakları konusunda engelli bireyleri bilgilendirmek, şeklinde belirlendi. 
Proje katılımcıları ise 18-30 yaş arasındaki engelli gençler, engellilere hizmet sağlayan kamu, özel sektör ve STK çalışanlarından oluşuyor. Projenin sonraki yerel toplantılarına 120'si engelli olmak üzere 180 kişi, ulusal toplantıya ise 40’ı engelli olmak üzere 80 kişi katılımcı olarak yer alacak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.