Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

EOSB Başkanı Küpeli: "Eskişehir OSB’de Teknolojik Dönüşümü Hedefliyoruz"

15.08.2019
A+
A-

 

Eskişehir sanayi odası VİZYON TOPLANTILARI’nın ikincisini gerçekleştirdi. Anemon otelde gerçekleşekn toplantıya Fütürist- Ekonomist Ufuk Tarhan konuşmacı olarak katıldı. Tarhan “Dijital Dönüşüm ile Geleceğin Eonomisinin Çerçevesi ve Yol Haritası” hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Nadir Küpeli, “Bu toplantılarımız hakkında, özellikle sanayicilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. İnsanın sahip olması gerek değerler de değişiyor, gelişiyor. Bu yeteneklere sahip insan yetiştirmek için eğitim sistemi ihtiyacı da işte tam da burada meydana geliyor. İş sadece insanın dönüşümü ile de bitmiyor. Şirketlerimiz kurumlarımız ve organizasyonlarımızın da bu dönüşümü birlikte yürütmesi gerekiyor. Biz organize sanayi bölgesi olarak bu dönüşümü sanayicilerimizin gelişimi için planlı bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Bu konuda öncü olmak bize yakışıyor.

Çünkü Türkiye’nin ilk teknopark “ATAP” bizim bölgemizde bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk hızlı internet alt yapısı bizim bölgemizde bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük ve ilk kendi elektriğini sağlayan kendi doğalgazını kullanan sanayi, yine bizim bölgemizde yapıldı. Türkiye’de ilk solar kurutma yine bizim bölgemizde yapıldı. Yine ilk defa bölgemizde faaliyete geçen meslek yüksek okulumuz Türkiye’ye örnek olmuştur. Bu vizyonla aldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak için sürekli çalışıyoruz.

İnovasyon konusunun gelişimi ile ilgili sanayi odamızla da sürekli dirsek teması halindeyiz. Bölgemizin güvenliği plaka tanıma sistemi de dahil “111” kamera ile sağlanmaya çalışılıyor. Yerli otomobil projesine talip olup Eskişehir adına bu çalışmalara liderlik yapıyoruz. Sanayicilerimizin onlayn teknolojilerden istifade edereki, ürünlerini E ticaret aracılığıyla ürünlerini dünyaya pazarlayabilmeleri için 2018 yılında E ticaret portalımızı da devreye sokacağız.

Eskişehir sanayi enstitüsini de yakında kuracağız. Sanayicilerimiz dijital dünya da daha fazla yer alacaklar. Kuracağımız meslek kazandırma ve geliştirme merkeziyle sürekli değişen ihtiyaçlara uygun insan kaynağı geliştireceğiz. Üstelik daha fazla katılımcı olsun diye şehir merkezlerinden servis kaldırıyoruz. Gelecek için planlarımız var bunları yapacak bilgi birikimi ve deneyimimiz de var. Bu birikimi vizyonumuzla birleştirecek azmimiz ve heyecanımız da var.

Bu duygu ve düşüncelerle vizyon toplantılarımızın tüm sanayicilerimize ve katılımcılarımıza faydası olmasını diliyorum. Sayın Ufuk Tahran’a davetimizi kırmayarak geldiği için de teşekkür ediyorum.” Dedi.

Gelecek cesurları seviyor

Nadir Küpeli’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra Gelecek Peşimizde başlığı altında konuşan Fütürist- Ekonomist Ufuk Tarhan, dijital dönüşüm ile geleceğin ekonomisinin çerçevesini ve yol haritasını çizdi.

Konuşmasında öncelikle Fütürizm kavramı üzerinde duran Tarhan, gelecekçi anlamına gelen fütürizm, bir düşünce biçimi olduğunu değindi.

 

İnsanlığın dönüşümünün başladığını savunan Tarhan, “Tüm alışkanlıklarımız, tercihlerimiz, sevdiklerimiz, sevmediklerimiz, paylaşımlarımız, harcamalarımız, üretme, tüketme biçimlerimiz vb. hızla değişiyor, farklılaşıyor. Biyoloji bile dijitalleşiyor. Gen haritaları bilgisayarlarda kod haline gelip, işleniyor. Bu süreç hızlanarak ve yaygınlaşarak sürecek” dedi.

 

Gelecek cesurları ve bozguncuları seviyor diyen Tarhan, “Cesur olmak korkusuz olmak demek değil, korkmaya rağmen cesaret göstermek demektir. Gelecekte de oyunda kalmak istiyorsan bozguncu olup üretim modellerini değiştireceksiniz, yazılım bileceksin, çok paylaşımcı olacaksın. Çünkü gelecek cesurları, bozguncuları, paylaşımcıları ve kadınları da teknolojiyi en az erkekler kadar benimsemiş toplumları seviyor” görüşünü savundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.