Site Rengi

DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Eski kulübünden ATO Başkanı’na ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Kavaklıdere Spor Kulübü Başkanı Fatih Cürebal ve 16 yaş altı gruplarda oynayan futbolcular, tam 42 yıl önce aynı kulübün formasını giyerek sahalarda top koşturan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATO Başkanı Baran, amatör sporların, genç nesillerin yetişmesindeki önemine değindi. Kavaklıdere Spor Kulübü’nün 72 yıllık köklü bir kulüp olduğunu belirten Baran, genç futbolculara, “Kulübünüzün kıymetini bilin. Hem bu kulüp için alın teri dökün, mücadele verin hem de derslerinize ve arkadaşlarınızla ilişkilerinize çok önem verin. Bu millet için bu vatan için neler yapabilirim, bu bayrak için bu topraklar için neler yapabilirim, bunun için de mücadeleyi başlatın” tavsiyesinde bulundu.

“Ayağımızda ayakkabımız bile yoktu”
Kendisinin de yıllar önce aynı spor kulübünde 6 yıl futbol oynadığını anlatan Baran, “Bizim zamanımızdaki şartlar çok farklıydı. Eşofmandan vazgeçtik ayağımızda ayakkabı bile yoktu. Tozlu, topraklı, çamurlu sahalarda oynardık. Çim saha yoktu, şimdi imkanlar çok farklı” diye konuştu. Baran, sportif başarıların yanı sıra futbolcuların toplum içindeki davranışlarının ve ahlaklı olmalarının da önemine işaret etti.
Baran, eski kulübünün temsilcilerinin ve futbolcularının ziyaretinde, futbol oynadığı yıllardan bahsederken duygulu anlar yaşadı. Çocukluk yıllarında, babasının ek iş olarak hafta sonları 19 Mayıs Stadyumu’nun gişesinde maç bileti sattığını anlatan Baran, kendisinin de kardeşiyle birlikte stat içinde izleyicilere üzerine oturmaları için gazete ve karton sattığını kaydetti. Aile bütçesine katkı sağlamak için stadyumda çalışmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade eden Baran, “Hem futbol oynuyordum, hem stat içinde gazete satıp ticaret yapıyordum hem de maç izlemiş oluyordum” dedi.

“ATO Başkanı Baran’ın fotoğrafını kulübe astık, örnek gösteriyoruz”
Kavaklıdere Spor Kulübü Başkanı Fatih Cürebal ise, 42 yıl önce Kavaklıdere Spor Kulübü’nde futbol oynayan ATO Başkanı Gürsel Baran’ın formalı fotoğraflarını kulübe astıklarını belirterek, “Sayın Başkan’ın fotoğrafını kulübümüze astık. Genç takımlarımızda oynayan oyuncularımıza diyoruz ki, okullarınızda okuyun, hangi alanda çalışmak istiyorsanız gidin çalışın. Bugün futbol oynamanız gelecekte sizi belki futbolcu yapmaz ama hangi işi yapıyorsanız yapın o işin en iyisi yapar. ATO Başkanımızı çocuklarımıza örnek gösteriyoruz” dedi.
Kavaklıdere Spor Kulübü çalışmalarından da bahseden Cürebal,kulüp bünyesinde her yaş grubundan takımlar bulunduğunu, hedeflerinin 5 yıl içinde üçüncü lige çıkmak olduğunu söyledi. Oyuncuların başarılarından da söz eden Cürebal, “Bu çocukların hepsi seçilmiş ve başka kulüplerden transfer edilmiş oyuncular, çok talipleri var. Bütün takımlarımız namağlup şampiyon oluyor. Bunun yanında en önemli şey ahlak ve kültür” dedi.
Ziyaret sırasında 11 yaşındaki küçük futbolcu Göktuğ, Başkan Baran’a çiçek sundu. Kulüp yöneticileri de ziyaretin anısına iki tablo hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.