Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Moral Ziyareti

Eskişehir 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Moral Ziyareti
06.11.2020
A+
A-

89.9 Mavi Radyo ve Haberötesi Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Yıldız, radyo program yapımcısı ve sunucusu Alişya Baba, Doğuş Pastahanesi kurucusu Feride Aktaş, en zor ve en mutlu anda 7&24 hizmet veren sağlık çalışanları olan 112 Acil Komuta Çağrı Merkezi ekibini ziyaret ederek geçtiğimiz zor süreçte yanlarında olduğunu hatırlattı.

112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin iki temel amaç ve işlevi olduğunu dile getiren 112 Acil Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, ziyaretlerden duyduğu memnûniyeti dile getirdi ve: “Acil durum çağrısı yapma halinde vatandaşlarımız birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeliler. Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmek de yine vatandaşın elinde ancak bazen dalga geçer gibi çağrı merkezi meşgul ediliyor ya da trafikte sorumsuzca davranılmasından kaynaklı 112 ekibi geç müdahale ile karşı karşıya kalabiliyor.” dedi.

Ayrıca Pala: “Her zaman gittiğimiz acil vakalar; trafik kazası, kalp krizi, inme gibi vakalar… Bu tarz olaylar bizim her zaman acillerimiz, bunlara yardımcı oluyoruz. Bir nefes kadar acil değilse, 112’yi meşgul etmeyelim. Koronavirüs salgını ile iş yükü ve sorumlulukları artan sağlık personeli, fedakârca çalışmaya devam ediyor. Önemli durumlarda aranması gereken 112 acil çağrı merkezinde yaşanan en büyük sorun ise gereksiz yere hattın meşgul edilmesinden kaynaklanıyor. Çağrı merkezine gelen sorular, çalışanlara zor anlar yaşatırken vatandaşların daha hassas olması bekleniyor. Bu kapsamda Eskişehir’de 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı komuta kontrol merkezine gelen gereksiz çağrılar adeta pes dedirtti. Sorumsuz kişiler tarafından yöneltilen birbirinden ilginç çağrılar, merkezin fuzuli yere meşgul olmasına neden oluyor” dedi

Dr. Pala, ziyaretlerinden dolayı Mavi Radyo ve Haberötesi kurucusu Seydi Yıldız’a, program yapımcısı ve sunucusu Alişya Baba’ya ve Doğuş Pastanesi kurucusu Feride Aktaş’a ekibi adına teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.