Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir AFAD’a Avrupa Komisyonu’ndan Bir Ödül Daha

Eskişehir AFAD’a Avrupa Komisyonu’ndan Bir Ödül Daha
03.04.2020
A+
A-

Dezavantajlı bireylere fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik hizmet anlayışını sürdürün Eskişehir AFAD’a Avrupa Komisyonu’ndan bir ödül daha geldi.

AFAD İl Müdürü Recep Bayar koordinatörlüğünde, yenilikçi çıktılara sahip olması ve toplumun geneline etki etmesi nedeniyle daha önce Avrupa Komisyonu tarafından “İyi Uygulama Örneği” seçilen ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından da “Engelsiz Bilişim Kamu Hizmeti” alanında ödül almaya layık görülen “Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım” projesi, Avrupa Komisyonu tarafından “Başarı hikâyesine sahip” proje olarak seçildi.

Türkiye Ulusal Ajansınca hibe desteği sağlanan ve Eskişehir AFAD tarafından yürütülen proje, görme, fiziksel ve işitme engelli bireylere yönelik 5 dilde erişilebilir dijital afet eğitim materyallerini barındırıyor. Eskişehir AFAD ile Anadolu Üniversitesi işbirliğinde hazırlananın ve dijital afet eğitim materyallerini içeren uzaktan eğitim modülüne dünya genelinde erişim sayısı ise 18 bine ulaştı. Farklı engel durumlarına özgü video, animasyon, sesli kitap ve e-kitap gibi dijital eğitim materyallerini barındıran uzaktan eğitim modülüne https://afad.anadolu.edu.tr adresinden erişim mümkün.
AFAD’ın uluslararası düzeyde model alınabilecek yönlendirici ve koordinatör bir kurum olma vizyonu çerçevesinde 2020 proje döneminde de İl Müdürü Recep Bayar öncülüğünde Eskişehir AFAD çalışmalarına devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.