Site Rengi

DOLAR 32,3241
EURO 35,1067
ALTIN 2.300,79
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir Balkonlara Akın Etti

Eskişehir Balkonlara Akın Etti
23.04.2020
A+
A-

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde karşılayan Eskişehir halkı, balkonlarında hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu.

Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyada etkisini devam ettirirken, Türkiye’de buruk bir güne neden oldu. Türk milleti için önemli günler arasında yer alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, bu yıl sokağa çıkma kısıtlamasıyla evlerden kutlandı. Halk, balkon ve pencerelerini Türk bayrakları ile donatırken, bu coşkuyu dışarıya çıkamasa bile evlerinden yaşadı.

Tüm gün çeşitli kutlama etkinlikleriyle devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çocuklar unutmayın, 21.00’da evlerimizin balkonundan hep birlikte İstiklâl Marşı’mızı okuyacağız” çağrısıyla Eskişehir’de 7’den 70’e herkes saat 21.00 itibariyle balkonlarına çıktı. Türk bayrakları ve balonlarla süslü balkonlarda aile fertleriyle çıkan insanlar, tüm kentle aynı anda İstiklal Marşını okudu. Duygu dolu anların yaşandığı dakikalarda, marşın okunması sonrası adeta alkış tufanı koptu.

“Çok büyük ve çok coşkulu bir duygu, çok mutlu oldum”
Duygularını dile getiren Mehmet Çıtak isimli bir vatandaş: “Aslında hazırlıksız yakalandık. Koronavirüs nedeniyle pek hazırlık yapamadık. Sitemizin bahçesindeki çimlerimize 23 Nisan kutlu olsun yazdık. Yukarıdan çok güzel görünüyor. Onun yanında ışıklandırmalar yaparak komşularımızla seferber olduk. Hep birlikte coşkulu bir şekilde bayramımızı kutluyoruz. Çok büyük ve çok coşkulu bir duygu, çok mutlu oldum. 23 Nisan’ı bu sene 100. yılında kutladık, nice 100 yıllara” dedi.

Öte yandan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ta saat tam 21.00’da ailesi ile birlikte evlerinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşını okudu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.