Site Rengi

DOLAR 32,5014
EURO 34,5863
ALTIN 2.499,85
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 19°C

Eskişehir Bu Canlı Yayına Kilitlendi

15.08.2019
A+
A-

Mavi Radyo Haberötesi ortak canlı yayınına konuk olan Eskişehirspor Taraftar Komitesi Sözcüleri Murat Diri ve Erkan Koca, canlı yayında içlerini döktü.
Yüz bine yakın Eskişehir Taraftarı canlı yayını izleyerek, Eskişehirspor'un kurtarılması için sosyal medya adresini mesaj yağmuruna tuttu. Tüm soruları samimiyetle cevaplayan Taraftar Komitesi Sözcüleri tüm Eskişehir'e seslendiler. 
Tüm duygularını canlı yayında dile getiren Taraftar Komitesi Sözcüleri şunları dile getirdiler. 

-Öncelikle Hoş geldiniz stüdyomuza. Nasılsınız?

 

"İyi değiliz"

 

 -Evet değiliz keyifler yerinde değil.

 

"Hiçbir Eskişehirspor taraftarı iyi değil. Şehrimizin de iyi olmaması lazım. İnsanların yüzü gülmüyor.

 

-Ben hemen sorularıma geçiyorum. Her ne kadar herkesin malumu olsa da tekrar özet geçmek istiyorum. Şu an İçinde bulunduğumuz lisans ücreti krizi nedir?

 

“Geçen sezonda yaşandı bu kriz. Bir çok futbolcu imza vermiyor. Sezona başlayabilmesi için. yeni transfer ettiği oyuncuları oynatabilmesi için. Eskişehir'den yıllarca ekmek yemiş Eskişehirspor sayesinde bir yere gelmiş bu insanlar Eskişehirspor transfer yapıp süper lige çıkma İhtimalini yani bu şansı tanımıyorlar. Bu adamların hepsi de Eskişehirspor küme düşüren kadronun isimleri. Bugün mübarek gün çoğumuz dualarımızda Hepsini Allah'a havale ettik. Hepsinin çeşitli bahaneleri var Kimisi Halil Ünal diyor Kimisi Mesut Hoşcan diyor. Ama yalan olduğunu biz biliyoruz Geçen seçilen başkana da vermediler bu imzayı 3 puanımız silindi. Bu lisans krizi çözülmediği sürece Eskişehirspor lisans çıkartamıyor. Yaptığımız onca transfer Havaya gidecek ve Maalesef üzülerek belirtiyoruz ki Eskişehir spor lisansı çıkartamadı. Balıkesir maçına da U21 ile çıkacağız. Bu arkadaşlar imza vermesi durumunda Eskişehirspor yaşayacak yaşamaya devam edecek ve hakkı olduğu parayı Eskişehirspor'dan tahsil edebilecekler. Bu şartlar altında Eskişehirspor Puan silme cezası aldı. Transfer cezası aldı.  Bir sonraki ceza küme düşürme cezasıdır.  Bu da Eskişehirspor'un kapanması demektir.  Kapanan bir Eskişehirspor'dan Ne alacaklar. Bu neyin kini neyin öfkesi veya neyin kibiri. Bizler şu an nasıl bu kadar sabrediyoruz bilmiyorum. Allah bizi Sabır Taşı yaptı. Ama bu işin sonunda bir iki kişi zarar görecek.

 

-En büyük zararı Eskişehirspor görüyor

 

“Bizler zaten daha ne kadar zarar görebiliriz. Gittik Giresun'da Gencecik kardeşlerimize Küfür ve hakaret ettiler. İnsanlıktan nasibini almamış Giresun taraftarının bir kısmı. Arması için çalışan o çocuklara Hakaretlerde bulundular. Tabii bunun bir bedeli olacak İlahi Adalet Şaşmaz. Bu dünyada belki bunun bir karşılığı olmayabilir ama bir sırat köprüsü olacak.

 

“Buradan bizi izleyenlere ve dinleyenlere merhaba diyorum. Halkımız da şöyle de bir algı da var. Bu futbolcular top oynadı neden imza versinler gibi. Bugün dahi verince futbolcular alacaklarından feragat etmiş olmuyorlar. Sadece öteleniyor. Borçlar afaki rakamlar. Zaten bu ligde gelir yok. Bizim her zaman dediğimiz gibi, Siyasetten Onun bunun gebe kalmaktan kurtulmanın tek çaresi Süper Lig. Süper Lig'e çıkmak için elimizde bir kadro var. Fakat yeni transferleri lisans çıkartamıyoruz. İmza vermeyen arkadaşlar da Süper Lig'e çıkamazlar s paralarını alamayacaklar. Başta bunu bir aydınlatmak gerekiyor. Halkımızdan bunu bilmeyenler var. Bu Şehirde artık birlik olma vakti. Daha hala Başkan Halil Ünal imza vermem ben destek olmam gibi laflar. Bu takım hepimizin.  Balıkesir'e kesinleşti gibi U21 ile çıkacağız. Gideceğiz orada biz forma peşindeyiz, arma peşindeyiz. Eskişehir çocukları oynayacak belki ama Hala şehir birlik ve beraberlik içerisinde değil. Herkes daha birbirini sallama derdinde. Bunun sonucu Dün de zaten ajanslara düştü ligden çekilme.”

 

-Bu kadar muhteşem bir taraftarı olan takımın yaşamaması gereken en kötü olay.

 

“Millet diyor ki son günlerde Belediye başkanlarımızla da sıkıntılar yaşandı Gerçi bir tanesi ile yaşandı. İşte borcu O mu yaptı Ben mi yaptım? Atmadı bu yapmadı Tamam yönetimler yaptı ama biz ne yapalım. Bizim buradaki Suçumuz ne   zamanında Avrupa maçlarında atkıyı takıp en önde gidiyorlardı. Bizden çabuk uçaklara biliyorlardı İyi günde İyi de kötü günde ben yokum demek yakışır mı bu şehrin herhangi bir seçilmişine? Eksiksiz hepsi dahil buna. Kazım Başkanla Ahmet başkana plaket verdik. Kötü günde el verdiler. Tekrar mücadele edip ayağa kalkması için Can Suyu verdiler. Desteklemeyeni de kusura bakmasınlar ama bu siyasi bir olgu değil.  Eskişehirspor siyaset üstü bir durum. Eskişehirspor'u siyasete alet edenler belli. Lisans halledilmişti 15 milyon bulunmuştu Hani nerede? versinler o zaman çıkartıp bu parayı. Çok biliyorlar ya. Sadece taraftarın duygularını sömürmekle meşguller. Oturmuşlar bir koltuğa. Bizler gece gündüz armamız peşinden kilometrelerce yol yapalım, Kareografiler düzenleyelim bunları sosyal medyada paylaşsınlar, İş desteğe gelince Borcu Ben mi yaptım desinler. Çok ağır şeyler söyleyeceğim var. Terbiye sınırlarının da fazlasında hak ediyorlar çünkü.

 

-Zannediyorum gazetelerde de yer almıştı. Daha öncesinde yardım ederiz deyip sonrasında telefonları açmadıkları.

 

“Eskişehirspor taraftarı dolu. Terbiye sınırlarını bu zamana kadar aşmıyor. Evet biz Yılmaz Büyükerşen görüştük. Bu halkın takımı. Sen de halkın oyları ile buraya geldin seni oraya halk getirdi. Harun karacan milletvekili oldunuz şehrin abisi oldunuz. Randevu istedik Ama randevu vermedi. Taraftar komitesi olarak bize herkes randevu vermesine rağmen Siz bize randevu vermediniz. Eskişehirspor'un bazı içişlerine karışıldı. Zamanında seçimlerde de karıştırdı. Şimdi taraftar kapı kapı loca satma derdine düştü. Kombine derdine düştü. VIP bileti satma derdine düştü. Ama siz bu taraftarı daha görüşmeye değer bile bulmuyorsunuz. Gün gelecek bu taraftar da sizinle görüşmek istemeyecek. Bunun bugünü varsa yarını da var."  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.