Site Rengi

DOLAR 32,5649
EURO 34,7693
ALTIN 2.489,34
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Eskişehir Büro Memur Sen’den ‘Protokol Kapısı’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büro Memur Sen Başkanı Ali İhsan Aktaş; yemekhane girişlerinde uygukanan âmir-memur ayrımcılığı ile ilgili açıklama yaptı.Aktaş açıklamasında amir-memur girişlerinin farklı olması ayrımcılık olduğunu ve bu durumun kamu çalışanlarınca bakanlığa ve sorumlu bana bakış açısını etkilemekte olduğunu ifâde etti.

Bugün kamuda memurlar ile âmirlerin farklı kapılardan girdiği protokol kapısı ve bu kapılardan geçen en alt yöneticinin müdür yardımcısı olduğu, memurların giremediği, dahası yemekhanelerinin, bazılarında uygulanan amir-memur ayrımcılığı devam etmekte olduğu, protokol yemekhanesi veya bölümü adı altında ayrı bölümler oluşturularak bu bölümlerde müfettiş, grup müdürü, müdür, müdür yardımcısı ve amir konumunda olanlara yemek servisi yapılmakta, diğer memurlar ise kuyruğa girerek yemeklerini almaktadırlar. Bu da kamuda çalışanlarımızın o Bakanlığa  ve sorumlu Bakana bakış açışını ve kurumsal çalışma performansını etkilemektedir.                      Kendi çalışanıyla aynı masada yerlerse laf atar korkusunda olan amirler ! 

Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı kurumlar başta olmak üzere tüm kamu dairelerinin yemekhanelerinde olması gereken kamu personelinin, öğle yemeğini, insan sağlığına uygun, kaliteli, hesaplı ve sağlıklı bir şekilde temin edilmesi, hazırlanması ve sunulmasıdır. Yoksa hizmetli, şoför, memur, şef, gibi adında müdürü altındaki kamu görevlilerine yemekhanelerde ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak olmamalıdır.  Yemek ücreti tüm kamu çalışanları arasında eşit olmasına rağmen, yemekhanelerde amir statüsünde bulunan kamu çalışanlarına özel bir bölümde masalarına yemek servisi yapılırken, genel idare hizmetleri sınıfı olan memur ve hizmetlilerin Engelli personel dahil kuyruğa girerek yemeklerini almaları yemekhanelerde kamu çalışanları arasında ayrımcılık, küçümsenme ve aşağılanma şeklinde algılanmaktadır. Bazı Yemekhanelerde uygulanan bu çağdışı ayrımcılık bir an önce kaldırılmalı sadece  engelli kamu personeli olarak çalışan personele özel bir bölüm ayrılarak masalarına yemek servisi yapılmalı çünkü engelli bireylere iyi bir yaşam sunmanın ahlaki bir sorumluluktan öte zorunlu bir görev olduğunu hatırlatmak isteriz.

Öte yandan yemekhanelerde uygulanan bu çağdışı uygulamayı kabul etmeyen kamu çalışanları ile beraber yemek sırasına girerek yemeklerini alan kendilerini ayrı masalarda değil; 8 saat beraber çalıştığı saygı duyduğu çalışanının yanında olan müdür yardımcıları, müdür, il müdürü ve grup müdürleri gibi gönül insanları da bulunmakta olup bu amirlere de tüm kamu çalışanları adına teşekkürlerimizi sunarız. Bu işin takipçisi olacağız. Çözüm getirmeyen kurumları ulusal medyada deşifre edeceğiz her platforma taşıyacağımızı ve sonuna kadar takip edeceğizimizi yetkili olduğumuz kurumlarda bu konularıyargıya taşıyacağız." ifâdelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.