Site Rengi

DOLAR 32,5243
EURO 34,8093
ALTIN 2.492,09
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C

Eskişehir Erzurumluları Kahvaltıda Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de yaşayan Erzurumlular, Eskişehir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıya Eskişehir vâlisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin ve Ak Parti Eskişehir İl Başkanı M.Dündar Ünlü de katıldı.

Dernek başkanı Muhammed Atik, açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında: 'Erzurumlu olmanın gururunu yaşadığını' ve büyük projelerle Erzurum'u temsil edeceklerini söyledi. Başkan Atik, tüm katılımcılara teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.

Kahvaltı programında konuşan Ak Parti Eskişehir İl Başkanı M.Dündar Ünlü; havası soğuk Erzurum’un, sıcak insanları ile bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifâde etti. Soğuk, karlı bir kış gününde böyle sıcacık bir ortamda Erzurumlularla bulunmaktan dolayı memnuniyetini ifâde eden Ünlü, 'Kete' yemeyi de ihmal etmedi. İlk defa Kete yediğini ve çok beğendiğini söyledi.

Vali Çakacak ise; hemşehri derneklerinin, ülkenin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, dostluğa olan katkısına dikkat çekti. Farklılıkların, ülkenin zenginliği olduğunu ortak paydanın ise vatan ve ülke olduğunu, Anadolu’nun her köşesinin cennet olduğunu ve her köşesindeki insanların çok güzel olduğunu, farklı memleketlerden olunsa da hep birlikte olduğumuzu ve bunun en güzel örneğinin Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz olduğunu belirtti. Birlik, beraberlik, kardeşlik, değerlere sahip çıkma vurgusu yapan Vali Çakacak, Erzurumlulara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

İl emniyet müdürü Engin Dinç: "Erzurumlu olmak bir başka güzeldir. Erzurum milli ve yerli , manevi değerleri yüksek bir ildir.” dedi  ve Erzurumlu olduğu için, Erzurumlulara olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Kahvaltı yapıldıktan sonra vali, emniyet müdürü, Ak Parti il başkanı ve kaymakam tek tek masaları gezerek vatandaşları ile yakından ilgilendiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.