Site Rengi

DOLAR 32,5656
EURO 34,7346
ALTIN 2.489,61
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Eskişehir hayvanat bahçesinde 10 yavru emu

15.08.2019
A+
A-

Devekuşundan sonra yeryüzünün en iri kuşu olan emuların kuluçka makinesindeki dev koyu yeşil yumurtalarından şu ana kadar 10 yavru dünyaya geldi. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini, çok sayıda yumurtanın kuluçka evresinin tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

  1. üzerinden bir yıl geçmeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Türkiye’deki hayvanat bahçeleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, deve kuşlarından sonra en büyük uçamayan kuş olan Emuların yumurtalarından yavrular elde ettiler.

Avus­tralya’ya özgü uçamayan, fiziki görünümleri deve kuşlarına benzeyen emu kuşunun dişilerinin yuvaya bıraktığı dev yumurtalar kuluçka makinesine yerleştirilerek, 48-56 gün içerisinde yavru emuların doğumu gerçekleşti. Büyük bir özenle gerekli ısı ve nem değerlerinde tutulan yumurtalar her gün tartılarak gelişmeler yakından izlendi. Şimdiye kadar 10 yumurtadan çıkan emu yavruları, özel bir alanda büyüyorlar. En küçüğü 4 günlük olan 10 yavru emunun dışında kuluçka makinesinde çok sayıda yeşil dev yumurta bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, emu yavruların yumurtadan çıktıklarında yaklaşık yarım kilo ağırlığında ve 25 santimetre boyunda olduğunu belirterek, Türkiye’de hayvanat bahçelerinde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve yavruların ilkbaharda koyu yeşil renkte yumurta biçimindeki yuvalarına konulacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.