Site Rengi

DOLAR 32,5680
EURO 34,9959
ALTIN 2.431,33
BIST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Projelerine Ödüller

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, yürütmüş olduğu sosyal sorumluluk projelerinden 'Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz' projesi ile Health 4.0 Sağlıkta Yenilikler Kongresi Doctorclub Awards 2017-Türkiye’nin Sağlık Ödülleri kapsamında, yılın hasta memnuniyeti uygulaması kategorisi ve Türk İşaret Dili (TİD) Eğitici Öğretici Tercümanlık Eğitimi ile Yılın Eğitim/Bilinçlendirme/Farkındalık Projeleri her iki alanda da ödüle layık görüldü. 
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, projelerin koordinatörlüğünü yürüten Araştırmacı Enis Kazım Sezgin’e ve TİD Eğitici Öğretici Tercümanlık Eğitimi sürecinde proje çalışmalarına katkı sağlayan Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş’ a Teşekkür Belgesi takdim etti. Bilge, Engelli Koordinasyon Merkezi'ni de ziyaret ederek proje çalışanlarına verdikleri hizmetlerden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen her iki projenin de Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de uygulanan bir hizmet modeli olması, her iki projenin de ilimizde yaşayan bedensel engelli vatandaşlarımızın memnuniyetini ve yaşam kalitelerini arttırmayı esas alması yönüyle örnek projeler olma özelliği taşıdığını belirtti.

Diğer yandan İl Sağlık Müdürü Bilge, Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de uygulanan projeyi 12 personelle verdiklerini, 3 yıl süresince toplam 10 binden fazla engelli hastaya hizmet verildiğini, bugüne kadar engelli vatandaşlar için ulaşım aşamasında 2 adet özel donanımlı engelli araçla toplam 193 bin 182 kilometre yol yapıldığına, tüm süre boyunca hizmet verilen hastalar için demografik bilgilerinin, hastalık nedenleri, ekonomik düzeyleri, tedavi süreçleri gibi bilgilerini de içeren bir sistem oluşturulduğunu ve böyle bir veri kaynağının da ilk kez Eskişehir Sağlık Müdürlüğ'ünce oluşturulduğuna dikkat çekti.
Ayrıca İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, işitme engelli vatandaşların asıl ihtiyacının sağlık kurumlarına erişimlerinden itibaren tüm tedavi süreçlerinde tercüman ihtiyacının olduğu belirlenerek 'Sağlıkta Sessizlerin Sesi Oluyoruz' adı altında yeni bir proje ile yeni bir hizmet modeli oluşturulduğunu, bu kapsamda 22 sağlık personeline Türkiye’de ilk kez temel eğitimin bir üst aşaması olan TİD Eğitici Öğretici Tercüman Eğitimi verilerek sağlığın tüm süreçlerinde işitme engelli vatandaşların sorun yaşamadan tedavileri sağlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edileceğini ve şehrin sağlık alanında engelsiz bir şehir olması yolunda çok büyük yol kat edildiğini söyledi.
Öte yandan yetkililer tarafından bedensel engelli vatandaşların bu hizmetlerden yararlanmak için 220 60 60 numaralı telefonu, işitme engelli vatandaşların da 0533 156 76 66 telefona whatsap üzerinden görüntülü olarak ulaşabileceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.