Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge’den Bedensel Engelli Vatandaşlara Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge,  Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak engelli bireylere sunmuş oldukları sağlık hizmetlerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de uygulandığını belirterek; “Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz Projesi'ni üç yıldır sürdüklerini belirtti. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak engelli bireylere sunmuş olduğu sağlık hizmetleri arasında yer alan "Sağlıkta Sessizlerin Sesi Oluyoruz" projesi ile de işitme ve konuşma engelli vatandaşları tercüman sağlık personelleri eşliğinde evlerinden Sağlık Müdürlüğü'nün araçları ile alınıp sağlık kurumlarına götürülerek tedavilerinin sağlandığını belirtti. Proje kapsamında şehirde yaşayan tüm engelli vatandaşlara, herhangi bir ayrım yapılmaksızın sağlık danışmanlığı, tedavileri için sağlık kurumlarından randevu alınması, evlerinden sağlık kurumlarına refakatçi eşliğinde gelişlerinin sağlanması, sağlık kurumlarında refakatçi eşliğinde doktor muayenelerinin yapılması ve yine refakatçi eşliğinde evlerine bırakılması, tedavileri için gerekli ilaç ve tıbbi malzemelerin alınarak engelli vatandaşlarımıza ulaştırılması hizmetleri verildiğine değindi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge, 'Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz Projesi' kapsamında yürütülen uygulamalarda tedavi süreçleri devam eden hastaları proje ekibi ile birlikte evlerinde ziyaret ederek, sağlık durumları ile ilgili bilgiler aldı. Sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlarıyla da sohbet edip, ilimizde verilen sağlık hizmetleri hakkında memnuniyetlerini sorarak istek ve önerilerini de dinledi. Hastanelerde sıkıntı yaşayan iki hastanın şikâyetini aldıktan sonra Başhekimlerle hastaları telefonla görüştürerek problemlerinin çözülmesini sağladı. Ziyaretler esnasında ihtiyacı olan iki hastaya da tekerlekli sandalye hediye edildi.

Bedensel engelli bireylere yönelik sağlık ve sosyal alanlarda altyapının güçlendirilerek yeni bir hizmet modelinin oluşturulması ve geliştirilmesi amaçlanan projelerinin birçok alanda başarılı bulunarak ödüllere layık görüldüğüne değinen Eskişehir il sağlık müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge, insan odaklı yaklaşımla, tam bir ekip halinde uygulamanın sürdürülmesi ve bedensel engelli vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, Sağlık Müdürlüğü olarak olarak vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en rahat ve ulaşılabilirliği kolay bir biçimde yararlanmasını istiyoruz, bu çalışmalarımızın hasta yakınları tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade ederken amaçlarının bu hizmeti daha geliştirerek daha fazla hastaya ulaşmak olduğunu söyleyerek bu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 08: 00-17: 00 saatleri arası Sağlık Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan 0533 156 76 66 numaralı telefona SMS atmaları veya WhatsApp üzerinden görüntülü olarak aramalarının yeterli olacağını da belirtti.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge nin Bedensel Engelli Vatandaşlarımızın Evlerine yaptığı ziyarete İl Sağlık Müdürlüğü İlaç Ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt ve Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz Proje koordinatörlüğünü yürüten Araştırmacı Enis Kazım Sezgin eşlik etti.

""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.