Site Rengi

DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir Karaçay-Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne Anlamlı Hediye

15.08.2019
A+
A-

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi heykeltraş Dr. Mücahit Bora tarafından yapılan 23 kg ağırlığında Kafkas figürlü bir bronz heykel, İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikisi Konservatuvarı öğretim üyesi Prof.Dr.Gürbüz Aktaş tarafından Eskişehir Karaçay-Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne armağan edildi. Bu armağanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu armağanı lâyık olduğu yerde, derneğin en güzel yerinde muhafaza edeceklerini ifâde eden Eskişehir Karaçay Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Korkmaz konuyla alâkalı şöyle açıklama yaptı:

"Eskişehir Karaçay-Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Karaçay-Malkar halkımızın tarihini adet, gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere son dört yılda gerçekleştirdiğimiz iki büyük araştırma projesi ve derneğimize bitişik dört adet arsanın satın alınması ile derneğimizin fiziki imkânlarını güçlendirerek, her yıl düzenlediğimiz 'Nartlanı Toy Künü Festivali’ni, Kültür Bakanlığımız nezdinde 'Somut Olmayan Kültürel Miras' olarak tescil ettirerek, Kadın kolları, Gençlik kolları, yardım ve eğitim öğretim kollarımızla yaptığımız başarılı çalışmalarımız ile İlimizde, ülkemiz genelinde, Kafkasya'da ve Amerika'da yaşayan insanlarımız tarafından takdirle karşılanarak tüm Eskişehir halkı tarafından çalışmalarımız yakından takip edilmekte ve desteklenmektedir. Tüm halkımıza ve Eskişehirlilere şahsım ve yönetim kuruluna verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.
Eskişehir’de yaşayan Karaçay-Malkarlılar olarak tüm bu çalışmalarımızı, tarihimizi, folklorumuzu ve yaşamımızı yakından takip eden, bizimle ilgi araştırmalar ve projeler yapan, çeşitli televizyon programlarında da bizlerden her daim övgülerle söz eden, takdirleri ile de bizleri yücelten İzmir Ege Üniversitesi, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aktaş 25 yıldır elinde tuttuğu 9. Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi heykeltraş Dr. Mücahit Bora tarafından yapılan 23 kg ağırlığında Kafkas figürlü çok güzel ve kıymetli bir bronz heykeli layık olduğu yerde sergilenmek üzere Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'mize hediye etmiştir.

Bu güzel ve anlamlı hediye için Prof. Dr. Gürbüz Aktaş hocamıza şahsım ve tüm Karaçay-Malkar halkımız adına teşekkür ederiz. Bizler de bu kıymetli hediyeyi, kıymetli hocamızın hatırası olarak derneğimizin en güzel yerinde sergileyerek muhafaza edeceğiz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.