Site Rengi

DOLAR 32,5715
EURO 34,9803
ALTIN 2.418,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Eskişehir Mevlevîhanesi Kültür Derneği İlahi Korosu Emirdağlılarla Buluştu 

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği İlahi Korosu Şeb-i Aruz töreninde Emirdağlı'larla buluştu. 
Mevlana Celaleddin Rumi'nin 745'inci ölüm yıl dönümü, Emirdağ Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i Arus etkinliğiyle anıldı. Düzenlenen Şeb-i Arus Töreni, Emirdağ’da bir salonda yapıldı. İstiklal Marşı, saygı duruşu ve ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Mevlana şiirleri ve Yunus Emre ilahileri davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği İlahi Korosu, Koro Şefi Nazan Naz yönetiminde ilahiler söyledi. Şeb-i Auz Töreninin moderatörlüğünü ise Eskişehirli Yazar ve Şair Fikret Akın yaptı. Sahneye çıkan semazenler ise izleyenleri adeta mest etti.

Tören sonunda bir konuşma yapan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Karkın, "Mevlana Celaleddin Rumi'nin 745'inci ölüm yıldönümü münasebetiyle. Emirdağ’da Şeb-i Aruz Töreni düzenledik. Mevlana, tasavvufu çok iyi anlamış büyük Allah dostudur. Kur'an ve Hadis ışığında takip ettiği yoldur’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.