Site Rengi

DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir OSB Başkanı Küpeli: ‘Doğalgaz Fiyatındaki İndirim Sanayimize Nefes Aldıracak’

Eskişehir OSB Başkanı Küpeli: ‘Doğalgaz Fiyatındaki İndirim Sanayimize Nefes Aldıracak’
01.07.2020
A+
A-

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere BOTAŞ tarafından sanayi ve ticarethanelerde kullanılan doğalgaz fiyatında yüzde 9,8 oranında indirim yapılmasını çok yerinde ve zamanında atılmış bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Sanayinin kullandığı doğalgaza %9,8 indirim
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, BOTAŞ tarafından doğalgaz fiyatlarında yapılan indirime ilişkin bir açıklama yaptı. Başkan Küpeli, doğalgaz fiyatlarında indirim yapılmasının sanayiciler için önemli bir destek olduğunu aktararak, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere BOTAŞ tarafından sanayi ve ticarethanelerde kullanılan doğalgaz fiyatında yüzde 9.8, elektrik üretimi için kullanılan doğalgaz satışında fiyatlarında ise yüzde 12.5’lik indirim yapılması, ek olarak önümüzdeki 3 ay boyunca elektriğe zam yapılmayacak olması sanayimize ve piyasalara çok önemli bir destek ve teşviktir. Bu konuda taleplerimizi ilettiğimiz, çağrılarımıza olumlu yaklaşan ve yapılan bu indirimle sanayimize çok önemli bir destek sağlamış olan başta Sayın Enerji Bakanımız ile diğer Enerji Bakanlığı, BOTAŞ ve EPDK yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sanayimiz çok daha hızlı toparlanacaktır
Başkan Küpeli sanayideki toparlanmanın hızlanacağını söyleyerek, “Yapılan bu indirimler yeni normalle birlikte, sanayimizde üretim ve yeni yatırımların artmasına, beraberinde ise istihdam ve ihracatımızın artışına çok büyük katkı sağlayacaktır. Doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimle beraber, elektrik fiyatlarında da 3 ay boyunca fiyat ayarlamasının yapılmayacak olması, ülkemiz sanayi ürünlerine uluslararası piyasalarda ciddi bir fiyat ve rekabet avantajı sağlayacaktır. Ayrıca üretim maliyetleri içinde önemli birer kalem olan enerji fiyatlarındaki bu indirim ve fiyat stabilitesi sanayi kuruluşlarımızın finansal dengelerinin daha sağlıklı hale gelmesine de ek katkı sağlayacaktır. Sanayimiz çok daha hızlı toparlanacaktır. Bu önemli kararla beraber önümüzdeki aylarda sanayimizin çarklarının çok daha hızlı döneceğine olan inancımız daha artmış bulunmaktadır” yorumunda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.