Site Rengi

DOLAR 32,5706
EURO 34,7604
ALTIN 2.491,29
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Eskişehir Sabiha Gökçen MTAL “Tanınan Okul Onay Sertifikası” Aldı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Tanınan Okul Onay Sertifikası” almaya hak kazandı. 
Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'de uçak bakım alanında 51 kurum arasında sadece 4'ünde SHY-147 sertifikasını aldı. Törene Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, MSB 1. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hv. Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Salih Canbal, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Adıyaman, TEI Direktörü Murat İlker Çelik, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlarından Fazıl Aydınmakina, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Açılışta konuşan Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. 30 yıl önce uçak bakım alanında öğretim programı, alan öğretmeni, atölye donatımı, meslek dersi kitabı olmayan bir okuldan sivil havacılık standartlarını yakalamış bir okul konumuna geldik. Türkiye’de uçak bakım alanında 51 eğitim kurumundan sadece 4’ü SHY-147 kapsamında tanınan okul statüsüne sahip bulunmaktadır. 2 kategoride bu statüye sahip bir okul olarak kaliteli eğitim veriyor ve öğrencilerimizi havacılık sektörümüzün ihtiyaçlarına göre yetiştiriyoruz. 30 yıl önce atılan sağlam temeller üzerine inşa edilen ilişkilerimiz okul sanayi işbirliğinde Türkiye’ye örnektir. Bu çok yönlü işbirliğinin ürünü olan 2 bini aşkın mezunumuz Türk havacılığının gelişmesine ve bugünlere gelmesine önemli katkılar sağlamıştır" dedi. 

Kabadayı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne “Tanınan Okul” olma sürecinde sağladığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. 
Törende konuşan eski 1. HİBM Komutanı Fazıl Aydınmakina ise, eğitim ve iş hayatında elde ettiği başarıları ve Türk havacılığının gelişmesine ve uçak bakım personelinin yetiştirilmesine yaptığı katkıları anlattı. Konuşmaların ardından Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı'ya "Tanınan Okul Onay Sertifikası"nı verdi.

Ardından MEB müfredatı dışında sivil havacılık mevzuatına göre belirlenmiş işlemleri tamamlayan ve 13 modül sınavından başarıyla geçerek ”Hava Aracı Bakım Sertifikası” almaya hak kazanan 11 mezun öğrenciye sertifikaları dağıtıldı. Ayrıca okulun açılmasına, geliştirilmesine ve öğrencilerin yetiştirilmesine sağladığı önemli katkılardan dolayı Fazıl Aydınmakina'ya da plaket ve tablo verildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.