Site Rengi

DOLAR 32,5697
EURO 34,9628
ALTIN 2.425,41
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Eskişehir Şehir Hastanesi Tüm Poliklinikleriyle Hasta Kabulüne Başladı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de 1971 yılında hizmet vermeye başlayan ve Millet Hastanesi olarak da bilinen devlet hastanesi kapandı. Hastanenin tüm birimleri tıbbi ve teknolojik imkânları üst seviyede olan Eskişehir Şehir Hastanesine taşındı. Eskişehir Şehir Hastanesi'nin hizmet vermeye başlamasıyla, devlet hastanesinde yatarak tedavilerine devam eden tüm hastalar 112 İl Ambulans Servisi Koordinasyonu'nda Eskişehir Şehir Hastanesi’ne taşındı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge devlet hastanesinde yatarak tedavileri devam eden 42 yoğun bakım, 34 yeni doğan yoğun bakım ve 54 servis hastası olmak üzere toplamda 130 hastanın şehir hastanesine taşımasında 28 ambulansın görev yaptığına değinerek: "Sabah saatlerinde başlayan hasta nakillerimiz Eskişehir Devlet Hastanesi’nden 3 ayrı noktadan çıkış yapıp, Eskişehir Şehir Hastanesi’nede 3 ayrı girişten hastalar kabul edildi." dedi. Müdür Bilge; 'gün içerisinde tamamlanan taşınmada 2 tane 4 yataklı, bir tane yoğun bakım, 6 tane kuvözlü ve 19 tane normal olmak üzere toplamda 28 ambulansın görev yaptığına değinerek taşıma işlemi için, Kütahya’dan 8, Afyonkarahisar’dan 6, Bilecik’ten 3, Bursa’dan 2, Ankara’dan 1 ambulans desteği aldıklarını, taşınma esnasında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını' belirtti.

112 Ambulanslarıyla devlet hastanesinden alınarak şehir hastanesine tek ve çift kişilik son teknoloji cihazlarla donatılan, modern konsepti ve konforlu odalardaki yataklarına nakledilen hastalara ziyarette bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge: "Hastanemize hoş geldiniz. Yeni hastanemizi nasıl buldunuz? Nakil sırasında sıkıntı yaşadınız mı?' diye sordu. Nakil olan hastalar ise: "Hastane çok güzel olmuş. Düşünen ve yapanlardan Allah razı olsun" dediler. Müdür Bilge: "Şehir Hastaneleri Kompleksi düşüncesi, biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamaya koyduğu bir proje, bizler sadece aracıyız." dedi.

İlk hastaları karanfille karşılayan müdür Bilge, servislerdeki görevli sağlık personellerini de unutmayarak: 'Bugün yoğun bir çalışma temposu geçirdik. Değerli çalışmalarınız ve emeklerinize teşekkür ederim' diyerek karanfil takdiminde bulundu. İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge, modern konsepti ve konforlu odalarına yerleşen hastaların: 'Hastaneye ek ücret ödeyecek miyiz?' sorularına: "En çok karşılaştığımız soru bu. Şehir hastaneleri Sağlık Bakanlığımıza bağlı kamu hastaneleridir. Devlet hastaneleri ile aynı statüdedir. Devlet hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde uygulanan muayene katkı payları dışında başka bir ücret alınmayacaktır" ifadeleriyle cevap verdi. Eskişehir Şehir Hastanesinde sağlıklı bir kız bebek olarak dünyaya gelen bebeği ve ailesini hastane idaresi ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü idarecileriyle birlikte ziyaret ederek 'gözünüz aydın' dedi. İl Sağlık Müdürü Bilge: "Şehir hastanemizde dünyaya gelen ilk bebeğimizin bahtı açık olsun. Ailesine ve vatanımıza hayırlı bir evlat olsun" dilekleriyle minik bebeğe hediyesini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.