Site Rengi

DOLAR 32,4895
EURO 34,9613
ALTIN 2.431,71
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Eskişehir TÜGVA, Şehitler Gecesi Programı Düzenledi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), hem Afrin operasyonuna destek, hem de şehitleri anmak için bir etkinlik düzenledi. Programa, televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer ve Grup Yürüyüş de katıldı. 
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede, 'Grup Yürüyüş' sahne aldı. Etkinlikte, Eskişehir TÜGVA Başkanı Fatih Sert, bir açılış konuşması yaparak, "Şehitlik, Müslümanlara tahsis edilmiş üstün bir pâye ve Allah katında ayrıcalıklı bir makamdır. Aynı zamanda Rabbimizin Esmâü'l-Hüsnâ'sından biri de açık ve gizli her şeyi bilen eş-şehittir. Hayatın her anında Allah'ın emirlerine uyan ve imana şahitlik eden kişi, şehittir. Selam olsun Afrin'de şehit düşen yiğit askerlerimize. Selam olsun terörle mücadele eden askerlerimize, emniyet mensublarımıza… Selam olsun 15 Temmuz gecesinde, darbenin karşısında dimdik durarak, emperyalizme, Avrupa'ya, dış güçlere rağmen vatanını korumak için meydanlara inen yiğit kardeşlerimize, yiğit büyüklerimize selam olsun" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşması sonrası program, okunan şiirler ile devam etti. ‘Şehitler yoklaması’ isimli etkinlik ile geçmişten günümüze kadar tarihte iz bırakmış şehitlerin isimleri coşkuyla okundu.
Programın sonunda, vatandaşların yoğun alkışlarıyla sahneye çıkan Serdar Tuncer, geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, okuduğu şiirler ile büyük beğeni topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.