Site Rengi

DOLAR 32,5881
EURO 34,7593
ALTIN 2.507,05
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Eskişehir turizmi gittikçe büyüyor

15.08.2019
A+
A-

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’te yer alan 222 Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu üyesi Fatih Çetin, başarılı bir tanıtım yaptıklarını anlattı.
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22. kez düzenlenen fuarda 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı bir araya geldi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonunda bölgedeki turizm paydaşları ile iş birliği içerisinde hazırlanan Eskişehir standı da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden esintilerin yer aldığı Eskişehir standında ve diğer alanlarda 222 Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu üyesi Fatih Çetin de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

"Eskişehir son zamanlarda oldukça ilgi görüyor"
Yetkililerle Eskişehir ve ilçelerinin turizmi hakkında fikir alışverişinde bulunan Çetin, "Turizm fuarları ülkemiz için oldukça önemli. Son dönemlerde düşüşe geçen turizm sektörü birkaç yıldır yeniden toparlanmaya başladı. Bu tür faaliyetlerle de tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Eskişehir’de turizm konusunda son dönemlerde yükselişe geçti. Yaşanan krizlerden en az etkilenen şehirlerden bir tanesi Eskişehir oldu diyebiliriz. Çünkü artık turizm ya da tatiller lüks değil ihtiyaç haline geldi. Eskişehir, konumu gereği kültür turlarının ve turizmin hızlı olduğu bir bölge. Konya, Ankara, İstanbul gibi şehirlere ulaşımın kolay oluşu günübirlik ziyaretleri de artıyor. Dışarıdan da oldukça ilgi gördü son zamanlarda" dedi.
Çetin ayrıca, fuarda bu yıl yapacakları yurt dışı turlarıyla ilgili önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve en kısa sürede bunları uygulayacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.