Site Rengi

DOLAR 32,4708
EURO 34,5326
ALTIN 2.472,05
BIST 9.567,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Ünal’dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Tepki

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Ünal’dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Tepki
09.02.2020
A+
A-

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya açıklamalarından dolayı tepki gösterdi.

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal yaptığı yazılı açıklamada: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs şehitlerinin ruhlarını inciten beyanatını büyük bir üzüntü ile karşıladık. Kıbrıs Türklüğünü yok etmeye yeminli Enosisçi Rum Yönetimi’ni Türkiye Cumhuriyeti’ne yeğleyen gaflet ve dalalet, hatta ihanet içindeki bu zihniyetin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başında olması talihsizlikten de öte utanç verici bir durumdur. Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’den farklı olduğu, Türkiye ile birleşme ihtimalinin korkunç olacağı gibi sözlerin özellikle Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de kıskaca alınmaya çalışıldığı bir dönemde sarf edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu beyanın sahibini şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz. Bu beyanatıyla büyük fedakârlıklarla yavru vatanını kuran, Enonisçilerin elinde Kıbrıslı Türklerin katledilmelerine ve zulmedilmelerine mani olan, Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Milli Mukavemet Teşkilatı şehitlerinin, Cengiz Topeller’in, küvetlerde şehit edilen ‘Kanlı Noel’ şehitlerinin ruhlarını muazzep ettiği gibi ölmeden önce o şartlarda Hatay’ın ilhakını sağlayan Atatürk ile Hatay’ın Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in de istifa etmediği takdirde kendisini, Kıbrıs Türklüğünün demokratik bir yolla ‘olması gereken yere’ göndereceğine eminiz. Mustafa Akıncı kimin vatanını kime vermeyecek? Bu fotoğrafları ve o toprakları ebedi Türk vatanı yapanları o koltukta iğreti duran Mustafa Akıncı’ya ithaf ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.