Site Rengi

DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir UMKE Ekibi İşitme Engelli Miniklerle Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) işitme engelli miniklerle bir araya gelerek Türkiye’de görülen doğal afetleri ve ‘Sahra’ çadırının kullanımını anlattı. 
Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulunda düzenlenen etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Uğur Bilge, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu Müdiresi Nilgün Uçkun, UMKE ekibi ve işitme engelli öğrenciler katıldı. 
Etkinlik programında önce, okulun seminer salonunda işitme engelli miniklere doğal afetler ve bu afetlerden korunma yolları anlatıldı. Ayrıca öğrencilere deprem gibi büyük yıkım oluşturan afetlerde kurulan ‘Sahra’ çadırı hakkında bilgi verildi ve olası felakette bu çadırların nasıl kullanıldığı hem sözlü hem de işaret diliyle belirtildi. Daha sonra UMKE ekibinin kurduğu sahra çadırına geçen minikler, burada çadırı gezdikten sonra UMKE’de görevli ağabey ve ablalarıyla çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirdi. Mutlulukları adeta yüzlerinden okunan işitme engelli minikler uzun süre UMKE ekiplerinden ayrılamadı. 

“Çocuklara bir deprem anında kendilerini nasıl korumaları gerektiği anlatıldı” 
Etkinlik hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Türkiye’nin afet risklerinin olduğu bir konumda olduğunu hatırlatarak, “Bu etkinlik çerçevesinde, biliyorsunuz Türkiye afet risklerinin olduğu bir konumda. Bu bağlamda, dezavantajlı grup dediğimiz, özel ilgi gösterilmesi gereken gruplara yönelik bir eğitim planladık ilgili okulumuzla birlikte. Onlara, burada hem afet çadırı nasıldır onları göstermeye çalışıyoruz hem de farklı bir eğitim verdik. Mesela bir deprem anında ne yapmaları gerektiği, kendilerini nasıl korumaları gerektiği, anne babalarına doğalgazı elektriği kapatmalarını hatırlatması gerektiği, hatta bir deprem çantası edinilmesi konusunda bilgilendirmeler verdik. Bu eğitimin dezavantajlı gruplar açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Burada eğittiğimiz bireyler ailelerine de faydalı olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“Özel gereksinimli bireylerin bir afet durumunda Sahra Hastanelerini tanımasını sağladık” 
Daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, “Bugün sağlık müdürlüğümüz, UMKE ekipleri, il milli eğitim müdürlüğümüzün Ahmet Yesevi özel gereksinimli bireylerin okullarında, öğrencilerimize afet durumunda neler yapılması gerektiği konusunda ufak bir sunum yaptık. Ayrıca özel gereksinimli bireylerin bir afet durumunda, Sahra Hastanelerini tanıması, müdahale imkanlarının neler olduğunu, bu gibi durumlar yaşandığında yabancılık çekilmemesi adına bu tür bireylerle tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledik” dedi.

Öte yandan etkinlik çekilen hatıra fotoğraflı ile sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.